Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tom Yum Talay -keitto – Jennyn resepti

Julkaistu 12.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Ainekset

  • rapuja tai rapujen pyrstöjä muutamia per annos
  • 1 sitruunaruoho
  • muutama korianterin oksa
  • 2-3 cm pala inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 4 dl kanalientä
  • ½-1 punainen chili
  • muutama kaffirlimen lehtiä kuivana
  • 2-3 rkl soijaa
  • 2 limeä
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 tomaatti viipaleina
  • korianteria koristeluun
  • riisinuudelia koristeeksi
  • 1 paksoi
  • parin sentin pala juuriselleriä
  • 1 rkl miriniä
  • 2-3 herkkusientä

Valmistusohje

Laita kanaliemi kattilaan, lisää pieneksi pilkotut inkivääri, chili, valkosipuli, sitruunaruoho ja limenlehdet. keittele hetki ja lisää viipaloidut tomaatit ja herkkusienet. Anna porista hiljaa, lisää ¾ limemehu, limen kuorta, sokeri ja kalakastike. Tarkistele makua ja lisää tarvittaessa chiliä, limeä tai kalakastiketta. Lisää liemeen suikaloitu juuriselleri ja muutaman paksoinlehden varret viipaleina.

Renssaa rapujen pyrstöt ja lisää liemeen, joka ei enää kiehu. Lisää myös limemehua. Tarkista makua jatkuvasti.

Ryöppää liemessä pari paksoin lehteä, ja nosta sivuun. Nosta myös ravut sivuun ja siivilöi liemi talteen.

Nosta kattilasta liemen jälkeen jääneet vihannekset ja sienet lautaselle. Lisää päälle ravut ja paksoin lehdet.

Frittaa riisinuudelia ja lisää annoksen päälle.

Koristele korianterilla ja laita vähän limemehua vielä päälle.

Kaada liemi tarjoiluvaiheessa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Naudanliha curry, Samun reseptiMasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiMasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan reseptiMasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan reseptiMasterChef: BangBang kana – Petra V:n reseptiHarri Syrjäsen thaimaalainen kanakeitto
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti