Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Titanic – Ellan resepti

Julkaistu 10.05.2022 20:28

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.

Ainekset

  • hummeri
  • 2 salottisipulia
  • valkosipulia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 l kalalientä
  • sitruuna
  • kukkakaali
  • 300 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 sipuli
  • endiviiniä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • koristeluun timjamia ja ruusunterälehtiä

Valmistusohje

Poista hummerista pyrstö, paahda loppuja osia uunissa tai grillissä hetki. Leikkaa salotti ja valkosipuli ja freesaa voissa kattilassa, lisää hummerin osat pyrsöä lukuun ottamatta ja valkoviini. Keitä kunnes valkoviini haihtuu ja lisää kalaliemi. Anna kiehua 15min, siivilöi liinan läpi neste talteen ja laita neste takaisin kattilaan. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sitruunalla. Anna kiehua hiljalleen vielä n. 30min, lisää kastikkeeseen kylmää voita 100g ja vispaa tai aja sauvasekoittimella.

Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi, hiero pintaan oliiviöljyä ja ripaus suolaan ja paahda 170 astetta noin 30min. Lisää kukkakaalit blenderiin, lisää kermaa ja voita ja aja kunnes saat silkkisen pehmeän pyreen.

Leikkaa sipulit puoliksi ja kuori päällikerrokset pois. Laita oliiviöljyä päälle ja paahda 170 uunissa 15 min. Voit paahtaa samaan aikaan kukkakaalien kanssa. Kun sipulit ovat pehmentyneet irrota kerrokset toisistaan ja voit vielä paahtaa niihin väriä esim. grillissä.

Grillaa öljytyt endiviinit niin että ne saavat hieman väriä.

Sekoita vesi ja vehnäjauhot sekaisin ja lisää öljytylle kuumalle pannulle. Anna paistua kunnes vesi haihtuu ja tuille on rapea.

Paista lopuksi hummeri pannulla runsaassa voissa noin minuutti.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua lohta, hollandaisea, tankoparsaa, paistettua fenkolia, kukkakaalipyrettä ja kirveliöljyä , Sofian reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Amelie – Santun reseptiMasterChef: Soija-hunajalohi – Ellan reseptiMasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun reseptiMasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti