Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tartar – Teemu I:n resepti

Julkaistu 22.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 100 g naudan paistia
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • pieni pätkä varsiselleriä
  • pala retikkaa
  • muutama romaine-salaatin lehti (Tai muuta rapsakkaa salaattia)
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Laita uuni päälle 200 astetta. Kiehauta pikkeliliemi kattilassa. Pilko pieneksi kuutioksi varsiselleri.

Siivuta ohueksi retikka. Kun pikkeliliemi kiehahtanut, lisää varsisellerikuutiot ja sinapinsiemenet. Kun uuni lämmennyt, valuta kaprikset ja laita uuniin n. 10 min.

Leikkaa liha mahdollisimman pieneksi veitsellä. Tee ensin ohuita suikaleita ja litistä ne veitsen kyljellä. Leikkaa ohuimmaksi suikaleiksi ja pilko pienen pieniksi kuutioksi. Suolaa massa reilulla kädellä ja rouhi mustapippuria.

Erota keltuainen kananmunasta ja aseta se pieneen kastikekulhoon tai vastaavaan. Savusta joko savupyssyllä keltuaismassa tai laita kulho savustuspönttöön hetkeksi. Mausta suolalla.

Tarjoile tartarmassa rapean romaine-salaattilehden päällä, uunikaprikset, pikkeliselleri, sinapinsiemenet sekä retikka pienissä kulhoissa.

Tarjoile savustettu löysä keltuaismassa pienestä kulhosta tai kastikepannusta.

Kääri kaikkia aineita sisältävä salaatinlehti käsin nyytiksi. Ja ääntä kohti!

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Naudanliha curry, Samun reseptiMasterChef Suomi: One bite carpaccio, Antin reseptiMasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiMasterChef: Hummeria, huhtasieniä ja mustajuurta – Joonaksen reseptiMasterChef: Rosepippuri Tartar – Teemu V:n reseptiMasterChef: Tartar – Petra V:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti