MasterChef: Tartar – Teemu I:n resepti

mc_eps3_tehtävä1_annos_teemu_i_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 100 g naudan paistia
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • pieni pätkä varsiselleriä
  • pala retikkaa
  • muutama romaine-salaatin lehti (Tai muuta rapsakkaa salaattia)
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Laita uuni päälle 200 astetta. Kiehauta pikkeliliemi kattilassa. Pilko pieneksi kuutioksi varsiselleri.

Siivuta ohueksi retikka. Kun pikkeliliemi kiehahtanut, lisää varsisellerikuutiot ja sinapinsiemenet. Kun uuni lämmennyt, valuta kaprikset ja laita uuniin n. 10 min.

Leikkaa liha mahdollisimman pieneksi veitsellä. Tee ensin ohuita suikaleita ja litistä ne veitsen kyljellä. Leikkaa ohuimmaksi suikaleiksi ja pilko pienen pieniksi kuutioksi. Suolaa massa reilulla kädellä ja rouhi mustapippuria.

Erota keltuainen kananmunasta ja aseta se pieneen kastikekulhoon tai vastaavaan. Savusta joko savupyssyllä keltuaismassa tai laita kulho savustuspönttöön hetkeksi. Mausta suolalla.

Tarjoile tartarmassa rapean romaine-salaattilehden päällä, uunikaprikset, pikkeliselleri, sinapinsiemenet sekä retikka pienissä kulhoissa.

Tarjoile savustettu löysä keltuaismassa pienestä kulhosta tai kastikepannusta.

Kääri kaikkia aineita sisältävä salaatinlehti käsin nyytiksi. Ja ääntä kohti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.