Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tartar – Petra V:n resepti

Julkaistu 22.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Raaka-aine & määrä

  • 100 g naudan paistia
  • ripaus parmesaania, sitruunaa, kaprislientä, kananmunan keltuainen
  • 1/2 dl tryffeliöljyä
  • 1 tl karkeaa dijon sinappia
  • ripaus hasselpähkinää
  • ripaus ruohosipulia
  • 5 siivua juuriselleriä
  • viiriäisen keltuainen
  • ripaus tuoretta tryffeliä

Valmistusohje

Lisää liha suolaveteen noin 10 minuutiksi.

Tee tartareen kastike lisäämällä keltuainen, hieman raastettua parmesaania, dijon-sinappia ja kapristen lientä, sekä sitruunan mehua. Sekoita voimakkaasti vispilällä. Lisää tippa kerrallaan tryffeliöljyä, jotta kastike hieman emulsioituu.

Leikkaa juuriselleristä sipsejä juustohöylällä ja laita frittiin, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Laita hasselpähkinät 225 asteiseen uuniin ja paahda kunnes paahtuneen näköisiä.

Leikkaa liha hienon hienoiksi kuutioiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastiketta ja pyöräytä. Maista ja mausta. Sekoita lihan joukkoon kapriksia.

Kokoa tartare. Lisää päälle murskatut paahdetut hasselpähkinät, viiriäisen muna, hieman dijonappia. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Viimeistele annos ruohosipulilla, juurisellerisipseilllä, sekä raasta päälle tuoretta tryffeliä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: One bite carpaccio, Antin reseptiMasterChef: Hirvitartar, kanttarellia, kuusimajoneesia ja tryffeliä – punainen joukkueMasterChef: Tartar – Teemu I:n reseptiMasterChef: Tartarpihvi – Santun reseptiMasterChef: Tartarpihvi – Ellan reseptiWagyu-härkäcarpaccio ja worcestermajoneesia
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti