Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Hummeria, huhtasieniä ja mustajuurta – Joonaksen resepti

Julkaistu 05.04.2022 20:40

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • 1 hummerin pyrstö
  • 2 mustajuurta
  • 4 huhtasientä
  • 400 g voita
  • 1 hopeasipuli
  • 1 g sahramia
  • 2 sormilimettiä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Keitä hummerin kuorista ja rangasta lientä, lisää puolet hopeasipulista. Keitä kastikepohja kasaan, lisää valkoviinietikkaa ja soseuta voita kunnes kastike on sopivan suurustunut. Mausta kastike sahramilla ja kaada valmiiksi kannuun.

Hauduta hummerin pyrstöjä voissa.

Sulata voita pannulla ja paista huhtasieniä miedolla lämmöllä kunnes pinta on rapea.

Keitä osa mustajuuresta kermassa, siirrä tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Lisää voita kunnes koostumus on mieluisa.

Kypsennä puolikkaat hopeasipulin ”kupit” uunissa 170 asteessa kunnes reunat ovat hieman tummuneet.

Aseta lautaselle mustajuuripyre kvenelliksi, sen päälle hummerin pyrstö. Reunoille huhtasienet ja niiden väliin hopeasipulit, ja viimeisenä höyrytetyt mustajuuren palat sekä sormilimetti.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun reseptiMasterChef: Tartar – Teemu I:n reseptiKeitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohjeMasterChef VIP: Yrttistä lohta, hollandaisekastiketta, paistettua tankoparsaa, sitruunavinaigretellä maustettua fenkolia ja varhaiskaalia – Joel Harkimon reseptiLampaankyljyksiä, madeirakastiketta ja ruusukaaliperunatKyljykset korvasienimuhennoksella
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti