MasterChef: Hummeria, huhtasieniä ja mustajuurta – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.
Ainekset
- 1 hummerin pyrstö
- 2 mustajuurta
- 4 huhtasientä
- 400 g voita
- 1 hopeasipuli
- 1 g sahramia
- 2 sormilimettiä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
Keitä hummerin kuorista ja rangasta lientä, lisää puolet hopeasipulista. Keitä kastikepohja kasaan, lisää valkoviinietikkaa ja soseuta voita kunnes kastike on sopivan suurustunut. Mausta kastike sahramilla ja kaada valmiiksi kannuun.
Hauduta hummerin pyrstöjä voissa.
Sulata voita pannulla ja paista huhtasieniä miedolla lämmöllä kunnes pinta on rapea.
Keitä osa mustajuuresta kermassa, siirrä tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Lisää voita kunnes koostumus on mieluisa.
Kypsennä puolikkaat hopeasipulin ”kupit” uunissa 170 asteessa kunnes reunat ovat hieman tummuneet.
Aseta lautaselle mustajuuripyre kvenelliksi, sen päälle hummerin pyrstö. Reunoille huhtasienet ja niiden väliin hopeasipulit, ja viimeisenä höyrytetyt mustajuuren palat sekä sormilimetti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti