Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Valkosuklaa panna cotta, pähkinä-raparperimurua ja raparperisiirappia, Miikan resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

Ainekset

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 kpl liivatelehtiä
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 pitkää raparperia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl ruokosokeria
  • macadamiapähkinöitä
  • 2 dl vettä
  • 50 g voita
  • 1–2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Laita uuni päälle 200 asteeseen. Keitä kattilassa 4 dl kuohukermaa niin, että se kiehahtaa. Laita liivatelehti jääkylmään veteen likoamaan. Pidä kerma liikkeessä, jotta se ei pala pohjaan. Kun kerma kiehuu, laske lämpötilaa ja purista ylimääräinen vesi liivatelehdestä pois, ennen kuin lisäät sen kerman sekaan jatkuvasti sekoittaen. Sekoita kermaa, kunnes liivatelehti on kokonaan sulanut. Voit ottaa kattilan levyltä puoliksi pois ja lisätä valkosuklaan sekoittaen sekaan. Lisää myös 1 rkl vaniljasokeria.

Ota silikonimuotit valmiiksi ja kaada seos muotteihin. Laita kylmään hyytymään. Kuori raparperit, jos kuori on liian kova ja kuituinen. Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja laita kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä seosta, kunnes vesi haihtuu ja raparperit on pehmenneet kokonaan. Siivilöi rapaperisiirappi erilliseen kulhoon ja lisää raparperin palat uunivuokaan. Siirapin tulisi olla nestemäistä eikä liian tahmeaa. 

Aloita lisäämällä kulhoon 1 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa, 50 g voita, 1 dl sokeria sekä ½ dl ruokosokeria. Pilko joukkoon macadamiapähkinöitä ja vaivaa taikinaa kädellä puristaen, kunnes taikina muodostuu yhteen, muruiseksi seokseksi. Levitä seos uunivuokaan niin, että se on ilmavasti, jotta uuni paahtaa rapeita reunoja mahdollisimman paljon. Ripottele suolaa vielä vähän päälle ja laita muruseos uuniin paahtumaan. 

Ota panna cotta kylmiöstä pois, kun se on hyytynyt ja aloita lautaselle kattaus. Jaa lautanen peitteellä keskeltä kahtia ja siivilöi varovasti tomusokerilla niin, että selkeä viiva muodostuu lautaselle. Aseta panna cotta keskelle lautasta, lisää muruseos, koristele kukilla ja kaada siirappi astiaan tarjoilua varten.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen reseptiKoko Suomi leipoo: Vadelmabrownie vadelmamarenkivoikreemillä ja mirror glaze -kuorrutteellaKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Sitruuna-suklaakakkuKoko Suomi leipoo: Inkivääriset raparperitartaletit
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti