Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Rapukeitto ja kalakakku, Maritan resepti

Julkaistu 16.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kokattiin raaka-aineista läheltä ja kaukaa.

Ainekset

  • 10 täplärapua
  • 1 iso ahven
  • Puntti tilliä
  • Puntti ruohosipulia
  • 2 sipulia
  • 2 laakerilehteä
  • 1 fenkoli
  • 6 tomaattia
  • 1 avomaankurkku
  • 4 puikulaperunaa keitettynä
  • 1 kananmuna
  • Oliiviöljyä
  • Voita
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria
  • Valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Irrota ravuista pyrstö. Fileoi ahven. Säilytä ravunpyrstöt. Pilko sipulit ja puolet fenkolista. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullotta pilkotut sipulit ja fenkoli, lisää ravun muut osat (pl. pyrstö) ja ahvenen ranka. Kun osat ovat saaneet väriä, lisää 4 pilkottua tomaattia ja tillin varret. Suolaa, lisää laakerinlehdet ja pippuria. Pyörittele hetki. Lisää vettä. Keitä vähintään puoli tuntia.

Pilko 2 tomaattia ja kurkku fine brunoise, pilko tilli joukkoon. Suolaa ja pippuroi. Valuta siivilässä. Leikkaa fenkolista ohuita siivuja ja laita jääveteen.

Stanssaa brunoise lautasen pohjalle, asettele päälle ravunpyrstö ja fenkolin siivu. Ota rapuliemi ja ravun päät, aja tasaiseksi ja siivilöi. Laita keitto kattilaan ja keitä kasaan. Lisää 2 puikula perunaa ja anna kiehua keiton seassa kypsäksi. Lisää voita ja poraa sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, valkoviinietikkaa ja sokeria.

Paloittele ahven pieneksi ja lisää joukkoon pienennettynä loput ravut. Säästä kuitenkin 2 koristeluun. Lisää joukkoon 1 pieni kananmuna ja perunaa paseerattuna niin, että saat tasaisen massan. Lisää pilkottua tilliä ja ruohosipulia. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa kalakakut. Tarjoile kaikki jäävedessä olleen fenkolin kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Possurulla ja omenaa, Maritan reseptiMasterChef: Amelie – Santun reseptiMasterChef: Tom Yum Talay -keitto – Jennyn reseptiMasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun reseptiMasterChef: Poroa ja palsternakkaa – Santun resepti Merirapuja ja chorizomakkaraa
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti