Irrota ravuista pyrstö. Fileoi ahven. Säilytä ravunpyrstöt. Pilko sipulit ja puolet fenkolista. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullotta pilkotut sipulit ja fenkoli, lisää ravun muut osat (pl. pyrstö) ja ahvenen ranka. Kun osat ovat saaneet väriä, lisää 4 pilkottua tomaattia ja tillin varret. Suolaa, lisää laakerinlehdet ja pippuria. Pyörittele hetki. Lisää vettä. Keitä vähintään puoli tuntia.
Pilko 2 tomaattia ja kurkku fine brunoise, pilko tilli joukkoon. Suolaa ja pippuroi. Valuta siivilässä. Leikkaa fenkolista ohuita siivuja ja laita jääveteen.
Stanssaa brunoise lautasen pohjalle, asettele päälle ravunpyrstö ja fenkolin siivu. Ota rapuliemi ja ravun päät, aja tasaiseksi ja siivilöi. Laita keitto kattilaan ja keitä kasaan. Lisää 2 puikula perunaa ja anna kiehua keiton seassa kypsäksi. Lisää voita ja poraa sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, valkoviinietikkaa ja sokeria.
Paloittele ahven pieneksi ja lisää joukkoon pienennettynä loput ravut. Säästä kuitenkin 2 koristeluun. Lisää joukkoon 1 pieni kananmuna ja perunaa paseerattuna niin, että saat tasaisen massan. Lisää pilkottua tilliä ja ruohosipulia. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa kalakakut. Tarjoile kaikki jäävedessä olleen fenkolin kanssa.