Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Possurulla ja omenaa, Maritan resepti

Julkaistu 30.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Possurulla

  • 300 g possun ulkofilettä palana
  • 2 dl sieniä
  • 1 omena
  • 1 salottisipuli
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria
  • Normaalisuolaista voita

Omenapyree

  • 2 isoa omenaa

Fondant peruna+ omena

  • 4 isoa perunaa
  • 2 omenaa

Omenainen kastike

  • Pieni pala possua
  • 2 salottisipulia
  • 1 omena
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • Valkoviiniä
  • Lihalientä
  • Pippuria
  • Hienoa merisuolaa

Valmistusohje

Omenainen kastike: Paista pientä possun palaa, salottisipulia ja omenaa öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkoviini ja anna redusoitua. Lisää lihalientä ja keitä kasaan.

Possurulla: Paista paloitelluista sienistä neste pois kuivalla pannulla ja lisää voita. Lisää kuutioidut sipulit ja omenat. Paista pehmeäksi. Leikkaa possu ohueksi levyksi ja nuiji. Suolaa ja pippuroi. Levitä täyte possulle ja kääri rullalle. Sido rulla. Paista pannulla pinnat ja laita pannu uuniin 225 astetta noin 25 minuuttia.

Fondandt: Kuori ja paloittele omenat ja perunat. Paista runsaassa voissa pannulla. Suolaa ja pippuroi. Lisää lihalientä niin, että perunat peittyvät . Laita päälle leivinpaperi ja anna kiehua kypsäksi.

Siivilöi kastike ja viimeistele kermalla. Keitä omenat pyreeseen pienessä vesitilkassa. Kaada vesi pois ja paseeraa omenat siivilän läpi.

Ota possurulla uunista, leikkaa lautaselle pala, asettele ympärille perunaa ja omenaa. Pursota omenapyreetä hiukan, lisää koristeeksi muutama julienne leikattu tuore omenanpala. Kaada kastike possun päälle. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Rapukeitto ja kalakakku, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Koulun kalakeitto 2.0, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Pariloitua poronmaksaa, mustajuuripyre, paahdetut perunalohkot ja timjami-lihaliemi, Pilvin reseptiMasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin reseptiMasterChef: Grillattua T-luupihviä, maissia ja vihreää tomaattia – Pietarin reseptiHalstrattua kummeliturskaa
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti