Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Paistettu kanan rintafilee, Annen resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Maa-artisokka-palsternakka-perunapyree

  • 5 kpl pientä maa-artisokkaa
  • ½ palsternakka
  • 2 kesäperunaa
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl keittiön kuohukermaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 tl suolaa

Paistetut kanan rintafileet

  • Kaksi kanan rintafileetä
  • voita paistamiseen
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Tomaatti-sipulisalsa

  • 1 kpl luumutomaatti
  • ½ keltainen sipuli
  • 1 rkl valkoviinietikkaa

Pikkelöidyt kantarellit, Liemi

  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • 8 rkl sokeria
  • 12 rkl vettä
  • 2 kanttarellia

Yrttiöljy

  • 1 dl persiljaa
  • 1 dl korianteri
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Maa-artisokka-palsternakka-perunapyree

MAA-ARTISOKKA-PALSTERNAKKA-PERUNAPYREE: Kuori maa-artisokat, palsternakka ja perunat. Keitä 15min vedessä. Kaada keitinliemi pois. Lisää kattilaan maito. Keitä kasviset kypsiksi (15min). Lisää voi, kerma sekä suola. Tarkasta maku.

PAISTETUT KANAN RINTAFILEET: Paista kanan rintafileet voissa noin neljä minuuttia puoleltaan.

TOMAATTI-SIPULISALSA: Pilko tomaatti ja sipuli blenderissä. Lisää valkoviinietikka. 

PIKKELÖIDYT KANTTARELLIT: Keitä liemi, niin että sokeri sulaa. Anna liemen jäähtyä hetki. Lisää pilkotut kanttarellit liemeen.

YRTTIÖLJY: Pilko yrtit. Lisää rypsiöljy ja valkoviinietikka, sekä ripaus suolaa.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Sinisen joukkueen reseptitMasterChef Suomi: Samulin pihviateriaMasterChef Suomi: Siemennäkkäriä kurpitsapyreellä sekä raikkaalla kesäkurpitsa-appelsiinisalaatilla, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, paahdettuja viinirypäleitä ja kermassa haudutettua paksoita, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, Tajian reseptiMasterChef Suomi: Paistettua kananrintafilettä peruna-artisokka pyreellä, Ullan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti