Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Luovasti Japania, Samun resepti

MTV
Julkaistu 01.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kahdeksannen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 rkl Tonin savustettua kurpitsaa raastettuna
  • 4 kpl Tonin tomaatteja
  • 4 kampasimpukkaa
  • 6 palaa keltaevämakrillin filepalaa
  • 1 rkl Tonin reduktiota
  • 1 noriarkki
  • 1 prk muikunmätiä
  • 1 rkl togarashia
  • 1 tl yuzumehua
  • 1 limen mehu
  • 10 cm pala valkoretikkaa
  • 1 nashi päärynä
  • 1 luumu
  • 1 ruukku Järvikylän persiljaa
  • 1 rkl soijaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 150 g riisiä
  • 2,2 dl vettä
  • 5 cm pala kombua
  • 1 tl Tonin ohraöljyä

Lisäksi

  • 2 patenttipurkkia
  • savustuspyssy

Valmistusohje

Tee tahna mädistä, 1 tl savukurpitsasta, Tonin tomaateista ja reduktiosta. Pistä kampasimpukat purkkiin ja purista limen mehu päälle, jätä kypsymään. Laita noriarkin päälle maustetahnaa ja rullaa kampasimpukat levän sisään. Leikkaa reunat siisteiksi, purista vähän päälle lime mehua ja Tonin auringonkukan siemeniä. 

Viipaloi mandoliinilla velkoretikkaa, päärynää ja luumua. kasaa vuorotellen pinoon ja väliin vähän togarashia. Päälle pirskaus riisiviinietikkaa. Jätä tekeytymään.

 Peitä patenttipurkkien pohjat persiljan lehdillä. Laita makrillin filepaloja kolme kumpaankin purkkiin. Tee kalalle marinadi: leikkaa cutterilla valkosipulit ja inkivääri pieneksi, lisää soijaa ja Tonin reduktiota kunnes kostumus on halutunlainen. Laita varovasti marinadia jokaisen palan päälle. Täytä purkit savulla ja sulje kansi.

Huuhtele riisiä varovasti, kunnes neste on kirkasta, valuta lävikössä noin minuutti 

Laita keittimeen riisi, kombu, 1 tl riisiviinietikkaa ja ohraöljy. Anna liota 30 min.

Keitä riisi kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua 10 min. Ota pois liedeltä ja anna levätä 5 min. Pyöräytä riisiä varovasti, että jyvät pohjalta pääsevät ylös ja anna levätä 1 min.

Paahda pinjansiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua, ota pannulta. Sekoita keskenään siemenet, 1 tl togarashia ja yuzumehua.

Mausta riisi siemenillä, togarashilla ja Tonin hapannorilla. 

Kokoa annos.  

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Furikake riisiä, kampasimpukkaa, kyssäkaalia ja kojivesi-voivaahto-kastiketta, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Naudanliha curry, Samun reseptiMasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun reseptiMasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiMasterChef: Kyyhkymetsä – Petra V:n resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti