Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Lihapullat ja leppäsavustettua perunapyreetä porkkanoilla ja ruskealla kastikkeella, Ramin resepti

Julkaistu 05.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Lihapullat

  • 200 g naudan jauhettua lihaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita

Leppäsavustettu perunapyree

  • 5 keskikokoista puikulaperunaa
  • 100 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 tl hienoa merisuolaa
  • Ripaus pippuria

Porkkanalastut

  • 2 eriväristä kokonaista porkkanaa
  • 25 g voita

Ruskea kastike

  • 25 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl tummaa soijakastiketta
  • 2 rkl lihalientä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • Ripaus pippuria

Valmistusohje

LIHAPULLAT: Pilko valkosipuli ja laita voin (25 g) kanssa pannulle. Anna paahtua noin 10 minuuttia. Lisää valkosipuli jauhetun lihan joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista lihapullan pinnat ruskeaksi voissa (25 g) pannulla noin 8 minuuttia keskilämmöllä. Siirrä lopuksi pannu 200 asteiseen uuniin viideksi minuutiksi.

LEPPÄSAVUSTETTU PERUNAPYREE: Keitä perunat kuorineen kattilassa ja keitä noin 25 minuuttia, kuori ja pilko muutamaan osaan. Pilko voi kuutioiksi ja laita astiaan kelmun alle. Laita savupyssyn letku astian sisälle ja leppäsavun purut savupyssyn suppiloon. Sytytä purut varovasti tohottimella. Anna voille savua noin 15 minuuttia. Kun voi on savustunut ja pehmentynyt, laita perunat, voi ja kerma tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

PORKKANALASTUT: Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsellä pituussuunnassa koko matkasta tasapaksuja lastuja. Lisää voi pannulle ja anna porkkanoiden paistua voissa noin viisi minuuttia.

RUSKEA KASTIKE: Paahda vehnäjauhot pannulla keskilämmöllä kevyen ruskeaksi. Lisää voi ja kiehautettua vettä pieninä annoksina, sekoita koko ajan seosta pannulla. Lisää soijakastike ja lihaliemi lopussa. Keitä kastiketta kasaan ja lisää mausteet. Aseta perunapyreestä noin kahden ruokalusikallisen verran lautasen keskelle ja vedä lusikan kuperalla puolella pyrettä lautasen sivuun. Aseta porkkanat osittain pyreen päälle keskeltä reunoille. Asettele lihapullat myös lautasen keskelle. Kastike kaadetaan tarjoiluastiaan ja kaadetaan lopuksi lihapullien päälle. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Lihapata taikinakuoressa, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti