LIHAPULLAT: Pilko valkosipuli ja laita voin (25 g) kanssa pannulle. Anna paahtua noin 10 minuuttia. Lisää valkosipuli jauhetun lihan joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista lihapullan pinnat ruskeaksi voissa (25 g) pannulla noin 8 minuuttia keskilämmöllä. Siirrä lopuksi pannu 200 asteiseen uuniin viideksi minuutiksi.
LEPPÄSAVUSTETTU PERUNAPYREE: Keitä perunat kuorineen kattilassa ja keitä noin 25 minuuttia, kuori ja pilko muutamaan osaan. Pilko voi kuutioiksi ja laita astiaan kelmun alle. Laita savupyssyn letku astian sisälle ja leppäsavun purut savupyssyn suppiloon. Sytytä purut varovasti tohottimella. Anna voille savua noin 15 minuuttia. Kun voi on savustunut ja pehmentynyt, laita perunat, voi ja kerma tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
