MasterChef: Simpukkapasta – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.
Ainekset
- 140 g 00-jauhoa
- 140 g durum-jauhoa
- 6 kananmunaa
- 2-3 rkl vettä
- 300 g sinisimpukoita
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- pari salvianlehteä
- 3 dl valkoviiniä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 250 g voita
- sopivasti parmesaania
- reilusti suolaa
- ripaus sokeria
Valmistusohje
Tee pastataikina, sekoittamalla jauhot, 5 kananmunan keltuaista ja 2 kokonainen kananmuna. vakumoi ja pistä kylmään 10-15 min vetäytymään. laita pastavesi keittymään ja lisää paljon suolaa. keitä pastat loppuvaiheessa kiehuvassa vedessä n. 2 min.
Freesaa sipulit kattilassa reilussa voissa, lisää salvia, vähän suolaa, etikkaa, valkkari, ripaus sokeria, kalaliemi, 1-2 dl vettä ja lisää simpukat. keitä miedolla lämmöllä 5-10 min, kunne simpukat on valmiit ja maustuneet.
Ruskista voita, paista halkaistut minizuccinit voissa kullanruskeiksi, nosta sivuun. Raasta parmesaania valmiiksi.
Nosta valmis pasta pannulle ruskistettuun voihin, lisää simpukoiden lientä, vähän lisää valkkaria ja heiluttele kokoajan. lisää muutama rkl pastan keitinvettä ja lisää parmesaani joukkoon
Nosta pasta lautaselle, lisää simpukat ja sipuleita liemestä ja zuccinit. lisää päälle simpukoiden keitinlientä ja vähän sitruunamehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät