MasterChef: Minttukreemi, marinoidut marjat, crumble ja kinuski – Sininen joukkue

MasterChef_Suomi_2023_eps8_annos_SINISET_kuva_juuli_aschan_JÄLKIRUOKA_01

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.

Crumble

  • 50 g Sokeri
  • 50 g Voita
  • 75 g Jauhoja

Kinuski

  • 4 dl Kuohukermaa
  • 2 dl Sokeria

Marinoidut marjat

  • 1 dl Sokeria
  • Herukoita

Minttukreemi

  • 2 dl Ranskankermaa
  • Minttua oman maun mukaan
  • Sokeria oman maun mukaan

Valmistusohje

MARINOIDUT MARJAT: Keitä 1-1 (vesi-sokeri) sokeriliemi ja kuumenna 106c. Anna jäähtyä hetki ja lisää marjat.

CRUMBLE: Nypi voi jauhojen ja sokerin joukkoon. Paista 180C kunnes kullanruskea.

KINUSKI: Karamelllisoi sokeri ja lisää kerma. Kiehauta ja keitä haluttuun koostumukseen.

MINTTUKREEMI: Vatkaa ranskankerma ja lisää joukkoon minttua ja sokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.