MasterChef: Minttukreemi, marinoidut marjat, crumble ja kinuski – Sininen joukkue
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.
Crumble
- 50 g Sokeri
- 50 g Voita
- 75 g Jauhoja
Kinuski
- 4 dl Kuohukermaa
- 2 dl Sokeria
Marinoidut marjat
- 1 dl Sokeria
- Herukoita
Minttukreemi
- 2 dl Ranskankermaa
- Minttua oman maun mukaan
- Sokeria oman maun mukaan
Valmistusohje
MARINOIDUT MARJAT: Keitä 1-1 (vesi-sokeri) sokeriliemi ja kuumenna 106c. Anna jäähtyä hetki ja lisää marjat.
CRUMBLE: Nypi voi jauhojen ja sokerin joukkoon. Paista 180C kunnes kullanruskea.
KINUSKI: Karamelllisoi sokeri ja lisää kerma. Kiehauta ja keitä haluttuun koostumukseen.
MINTTUKREEMI: Vatkaa ranskankerma ja lisää joukkoon minttua ja sokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa