Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Mansikkaa kahdella tapaa – Joonaksen resepti

Julkaistu 22.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 300 g avomaan mansikoita
  • 200 g sokeria
  • 2 dl glukoosisiirappia
  • 1 puntti basilikaa
  • 1 dl mascarponea
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Soseuta 150 g avomaanmansikoita, sekoita desiin vettä

Lisää glukoosisiirappi ja 100 g sokeria mansikoiden joukkoon, lämmitä kunnes sokeri sekoittuu nesteeseen

Laita sorbettimassa jäätelökoneeseen ja anna kovettua

Leikkaa loput mansikat kulhoon, sekoita joukkoon 100 g sokeria, silputtua basilikaa sekä sitruunamehua

Vatkaa kuohukerma, sekoita joukkoon silputtua basilikaa sekä mascarpone varovasti käännellen. Vie kylmään odottamaan tarjoilua. 

Asettele lautaselle kuivattua mansikkamurua, sen päälle sorbetti kvenelli. Viereen maseroitua mansikkaa sekä mascarponevaahtoa. Mansikoiden päälle hieman revittyä basilikaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef: "Mansikkaa layers" – Matin reseptiMasterChef: Sitruunapossettia, marinoitua tyrniä, lakugeeliä ja tuorevuustomoussea – Vihreän joukkueen reseptiMasterChef: Mansikka-zabaglione – Joonaksen reseptiMasterChef: Kesän grillatut mansikat – Petra V:n reseptiMasterChef: Mansikkapiirakka – Ollin reseptiMasterChef: Romanoffin Mansikat – Marinan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti