MasterChef: Mansikkaa kahdella tapaa – Joonaksen resepti

mc_eps8_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 300 g avomaan mansikoita
  • 200 g sokeria
  • 2 dl glukoosisiirappia
  • 1 puntti basilikaa
  • 1 dl mascarponea
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Soseuta 150 g avomaanmansikoita, sekoita desiin vettä

Lisää glukoosisiirappi ja 100 g sokeria mansikoiden joukkoon, lämmitä kunnes sokeri sekoittuu nesteeseen

Laita sorbettimassa jäätelökoneeseen ja anna kovettua

Leikkaa loput mansikat kulhoon, sekoita joukkoon 100 g sokeria, silputtua basilikaa sekä sitruunamehua

Vatkaa kuohukerma, sekoita joukkoon silputtua basilikaa sekä mascarpone varovasti käännellen. Vie kylmään odottamaan tarjoilua. 

Asettele lautaselle kuivattua mansikkamurua, sen päälle sorbetti kvenelli. Viereen maseroitua mansikkaa sekä mascarponevaahtoa. Mansikoiden päälle hieman revittyä basilikaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.