Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Leipäjuustoa ja Pihviä – Niklaksen resepti

Julkaistu 04.04.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännessä jaksossa valmistettiin perinneruokia.

Ainekset

  • 1 l Maitoa
  • Suola
  • 1 tl Juustojuoksutin
  • Pankojauhoja leivitykseen
  • 20 g Perilla
  • 20 g Lipstikkaa
  • 20 g Viinisuolaheinä
  • 2 dl Lakka
  • 2 dl Tyrniä
  • Etikka
  • Sokeri
  • 200 g Naudanfilettä

Valmistusohje

Kuumenna maito ja suola kattilassa. Lisää joukkoon teelusikallinen juustojuoksutinta. Odota, että hera erottuu massasta. Leikkaa viiltoja massan pintaan. Valuta juustomassa harson läpi ja ota hera talteen. Paista uunissa reilussa lämmössä niin kauan, että pintaan tulee mustia pisteitä. Leikkaa stanssilla pyöreät palat.

Laita leipäjuusto uuniin. Odota, että hera irtoaa juustosta ja ota hera talteen. Savusta molempien leipäjuustojen hera. Lisää heran joukkoon kaksi keltuaista, kuumenna liedellä niin, että seos hieman sakenee. Laske kastike sifonin läpi kulhoon.

Leikkaa yrtit pieneksi silpuksi. Lisäää joukkoon etikkaa, sokeria ja vettä.

Soseuta tyrnit ja lakat tasaiseksi soseeksi. Paseeraa seos siivilän läpi. Lisää soseen sekaan teelusikallinen agar agaria. Jäähdytä seos.

Leikkaa uunissa olleesta leipäjuustosta kaksi tasaista palasta. Laita keskelle lakkatyrni seosta ja pyöritä palat kroketeiksi. Käytä kroketit kananmunassa ja pankojauhoissa. Uppopaista kroketit.

Grillaa naudanfileeseen pinta kuumassa grillissä. Kypsennä lihat 50 asteeseen uunissa. Anna lihojen vetäytyä foliossa 10 minuuttia.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin reseptiMasterChef: Grilled Cheese -leipä – Pietarin reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen reseptiMasterChef: Rosepippuri Tartar – Teemu V:n reseptiUppomunatoastit papujen keraLänsipohjanpiiras
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti