Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lakkaa, ruista, pekaanipähkinää ja marinoitua valkoherukkaa – punainen joukkue

Julkaistu 19.10.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.

Ainekset

  • 300 g tuoretta lakkaa
  • 150 g hillosokeria
  • Puolikas vaniljatanko
  • 200 g tuorejuustoa
  • 0,5 dl tomusokeri
  • 2 rkl sitruunan mehu
  • 50 g ruisjauhoja
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 50 g kaurahiutaleita
  • 50 g voita
  • 5 g suolaa
  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 15 g siirappia
  • 15 g tomusokeria
  • Puolikas vaniljatanko
  • 100g valkoherukkoita
  • 70 g sokeria
  • 70 g vettä
  • 30 g mesimarjalikööriä

Valmistusohje

Keitä lakoista, hillosokerista ja vaniljasta hillo. Paseeraa ja jäähdytä. Sekoita yleiskoneessa tuorejuusto ja tomusokeri, vatkaa joukkoon lakkahillo sekä sitruunan mehu. 

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, pehmeä voi ja suola murumaiseksi massaksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita pekaanipähkinät, siirappi, ja vanilja. Laita uuninpellille ja ripottele päälle tomusokeri. Karamellisoi 170 asteessa 10-15 min. Rouhi jäähtyneenä.

Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää mesimarjalikööri ja kaada kuuma liemi valkoherukoiden päälle. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Siivilöi neste pois ennen esille laittoa.

Kokoa annos, koristele kehäkukan lehdillä ja viimeistele kultasuihkeella.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Lämmintä valkosuklaavaahtoa, valkosuklaapannacottaa, timjamikreemiä, mantelikakkua ja valkoherukoita – Matin reseptiMasterChef: Suklaaparfait, yuzumarinoitua vadelmaa, karamellisoitua pähkinää ja lämmintä suklaakastiketta– Aleksin reseptiMasterChef: Kuningatar – Matiaksen reseptiMasterChef: Tummasuklaamoussea, vadelmasherbetti, yuzu granite, ruusulla maustettua vadelmaa ja karamellipähkinää – Sinisen joukkueen reseptiMasterChef: Lakritsaa ja yuzua – Harmaan joukkueen reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti