Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun resepti

Julkaistu 05.04.2022 20:40

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • 1 hummeri
  • hyppysellinen sahramia
  • 5 dl kermaa
  • 100 g voita
  • 2 mustajuurta
  • 1 romanesco-kaali
  • 1 passionhedelmä
  • öljyä, suolaa, pippuria

Valmistusohje

Irrota hummerista pyrstö ja sakset. Perkaa muut osat kattilaan. Lisää vajaa litra vettä, kolme korkillista valkoviinietikkaa, hyppysellinen sahramia ja suolaa maun mukaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia. Siivilöi carita-liinan läpi ja laita lepäämään.

Pese ja kuori mustajuuret. Paloittele ne ja keitä suolatussa vedessä n. 30 minuuttia.

Halkaise passionhedelmä ja lusikoi hedelmäliha siivilälle. Painele lusikalla hedelmälihan neste siivilän läpi kulhoon. Kaada kastikepulloon ja lisää tilkka vettä. Sen jälkeen lisää öljyä niin paljon, että volyymi liki kolminkertaistuu. Mausta suolalla ja sekoita.

Halkaise romanesco-kaalista kiekkoja, mausta suolalla ja grillaa parilalla kauniin ruskea pinta.

Kaada liemi kattilaan, lisää puoli dl kermaa ja 50g voita, kuumenna ja poraa sauvasekoittimella ilmavaksi.

Siivilöi ylikypsät mustajuuret ja kaada blenderiin. Soseuta aivan tasaiseksi lisäten runsaasti kermaa ja voita. Tarkista maku.

Grillaa halkaistu hummerin pyrstö parilalla hennosti. Vain pieni lämmitys riittää.

Asettele lautaselle ensin mustajuuripyree, sitten hummerinpyrstö ja lopuksi romanesco-kaalit. Mausta finger-limellä sekä passionhedelmävinegretillä ja kaada lopuksi reunoille runsaasti hummerilientä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pariloitua poronmaksaa, mustajuuripyre, paahdetut perunalohkot ja timjami-lihaliemi, Pilvin reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Kullattua misohummeria ja tähtipöly-soijakaramellia – Pietarin reseptiMasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun reseptiMasterChef: Amelie – Santun reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti