MasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun resepti

mc_eps10_annos_santtu_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • 1 hummeri
  • hyppysellinen sahramia
  • 5 dl kermaa
  • 100 g voita
  • 2 mustajuurta
  • 1 romanesco-kaali
  • 1 passionhedelmä
  • öljyä, suolaa, pippuria

Valmistusohje

Irrota hummerista pyrstö ja sakset. Perkaa muut osat kattilaan. Lisää vajaa litra vettä, kolme korkillista valkoviinietikkaa, hyppysellinen sahramia ja suolaa maun mukaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia. Siivilöi carita-liinan läpi ja laita lepäämään.

Pese ja kuori mustajuuret. Paloittele ne ja keitä suolatussa vedessä n. 30 minuuttia.

Halkaise passionhedelmä ja lusikoi hedelmäliha siivilälle. Painele lusikalla hedelmälihan neste siivilän läpi kulhoon. Kaada kastikepulloon ja lisää tilkka vettä. Sen jälkeen lisää öljyä niin paljon, että volyymi liki kolminkertaistuu. Mausta suolalla ja sekoita.

Halkaise romanesco-kaalista kiekkoja, mausta suolalla ja grillaa parilalla kauniin ruskea pinta.

Kaada liemi kattilaan, lisää puoli dl kermaa ja 50g voita, kuumenna ja poraa sauvasekoittimella ilmavaksi.

Siivilöi ylikypsät mustajuuret ja kaada blenderiin. Soseuta aivan tasaiseksi lisäten runsaasti kermaa ja voita. Tarkista maku.

Grillaa halkaistu hummerin pyrstö parilalla hennosti. Vain pieni lämmitys riittää.

Asettele lautaselle ensin mustajuuripyree, sitten hummerinpyrstö ja lopuksi romanesco-kaalit. Mausta finger-limellä sekä passionhedelmävinegretillä ja kaada lopuksi reunoille runsaasti hummerilientä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!