MasterChef: Basilika-tomaatti-jäätelö – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.
Ainekset
- 100 g mascarponea
- 1 kananmuna
- 1 dl kuohukermaa
- 1/2 dl hienoa sokeria
- n. 1,5 dl basilikasilppua
- 1/2 kuorittu, hienonnettu tomaatti siemenet poistettuina
Kauracrunch
- 1 dl kauraryynejä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 50 g voisulaa
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Jäätelömassa valmistetaan vatkaamalla ainekset monitoimikoneella tasaiseksi massaksi.Tomaatti ja basilika lisätään seokseen, ja seos kaadetaan käynnissä olevaan jäätelökoneeseen.
Kauramurutaikina vatkataan yhteen ja levitetään leivinpaperille pellille ja uuniin 200 astetta noin 15 min.
Valmis kaurakeksi rikotaan muruiksi ja asetellaan valmiiksi kulhoihin.
Kun jäätelö on valmis, pallo asetetaan kauramurujen päälle ja koristellaan sokeroiduilla basilikanlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti