Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Anjoun kyyhky ballotine – Helenan resepti

Julkaistu 15.02.2022 21:25

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

  • Annosmäärä: 2

Ainekset

  • 1 kpl kokonainen kyyhky

Färssi (täyte/mureke)

  • 50 g leikattua kyyhkyn koipilihaa kuutioiksi leikattuna
  • 50 g kananrintafilettä
  • 100 g kermaa
  • 10g valkuaista
  • 5 g suolaa
  • 5 g ryytisinappia
  • 2 pyöräytystä mustapippuria
  • Oksallinen hienonnettua rakuunanlehteä

Rakuuna-kastike

  • Kyyhkyn luut paahdettu kullankeltaisiksi
  • 1 salottisipuli
  • ½ varsiselleri tikku
  • 1 valkosipulin kynsi
  • Vermuttia ( 30ml )
  • Armanjakkia / konjakkia ( 20ml )
  • Rakuunaa ( varret erikseen nypittynä kastikepohjaan ja lehdet hienonnetaan )
  • 500 ml kanalientä
  • 20 g voita ( kuutio )
  • tilkka kuohukermaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Ota kyyhky luuttomaksi aloittamalla selkäpuolelta, eli rinnat alaspäin. Seuraa rankaa aina rintalastaan saakka ja toista toiselta puolelta.

Jotta koivet saa irti rangasta tulee pyöräyttää vetävällä otteella reisi luun tyvi irti. 

Rintafileet että koivet tulisi jäädä nahkaan kiinni ja lopuksi varovasti taivuta kevyesti rintalasta irti nahasta.

Irrota rintafileet ja koivet nahasta. Tarkoitus on säilyttää nahka mahdollisimman hyvin kokonaisena, koska ballotine rakentuu nahan sisälle.

Säästä luut sekä ranka kastikeeseen. Pienennä rankaa tarvittaessa paahtamisen jälkeen esimerkiksi lihanuijalla tai veitsellä. Laita paahtumaan uuniin tai pannulle.

FÄRSSI: Jauha kananrintafile lihamyllyllä jauhellihaksi. Mittaa ainekset. Laita valkuainen, suola ja jauhettu kana blenderin kulhoon. Pyöräytä blenderillä ja kaada kerma ohuena nauhana joukkoon.

Lisää loput aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Massa on parhaimmillaan jos kaikki raaka-aineet ovat sekoittassa saman lämpöisiä. Laita valmis massa pursotinpussiin.

BALLOTINEN KASAAMINEN: Levitä nahka leikkuulaudalle sisäpuoli ylöspäin.  Mausta rintafile suolalla ja pippurilla. Aseta sisäpuoli ylöspäin keskelle nahkaa ja irrota sisäfileet. Pursota färssi keskelle ja molemmille reunoille fileen kapeaan päähän. Asettele sisäfileet ja peitä toisella rintafileellä. Edessäsi tulisi olla sukkulan muotoinen ballotine. Jos nahka on liian suuri niin leikkaa ylimääräinen pois ja ompele neulalla ja langalla yhteen. Ballotine ei saa olla liian tiukka muuten nahka repeää helposti väriä otettaessa.

Paistinpannulla ruskista kevyesti värit ballotinen nahkaan, siirrä uuniin 175 asteeseen ja kypsennä kunnes sisälämpötila on 40 astetta, anna levätä 10-15 min ennen tarjoilua.

RAKUUNA-KASTIKE: Karamelisoi vihannes brunoise (1-2mm kuutiota). Lisää paahdetut kyyhkyn luut ja rakuunan varret. Lisää 20ml konjakkia, 30 ml vermuttia. Anna kiehahtaa.

Lisää kanaliemi ja keitä 10 min. Siivilöi ja redusoi ( keitä kasaan)  kunnes n. 150 ml jäljellä. Lisää tilkka kermaa ja vatkaa voikuutio huolellisesti joukkoon. Mausta perusmaut ja lisää hienonnettu rakuuna sekä ripaus raastettua sitruunakuorta lopuksi.

ESILLELAITTO: Kiillota lautanen ja kuivaa kiiltäväksi paperilla. Vedä lanka pois varovasti pitämällä toisella kädellä kiinni ballotinesta. Leikkaa ballotine puoliksi niin että näkyisi liha että täyte. Valuta tarvittaessa liinan päällä ennen lautaselle asettamista jottei lautaselle valu mahdollisia lihasnesteitä ja laita ballotine lautaselle leikkuupinta ylöspäin.

Viimeistele annos kastikkeella kauniiksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Paistettua broilerin rintaa, herkkusientä ja kaalia “mille feuille” sekä kana-voikastike – Adelen reseptiMasterChef: Tuoretta latva-artisokkaa ja liekitettyjä merirapuja – Henrin reseptiJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin keraWontonkeitto
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti