Mascarponevaahtoa, marjoja ja passion-sitruunakastiketta

Teresa Välimäki Mascarponevaahtoa, marjoja ja passion-sitruunakastiketta
MTV

Makea ja raikas jälkiruoka, joka sopii vaikka pääsiäisen juhlapöytään. Reseptin loihti kokki Teresa Välimäki.

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g mascarponea
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 passionhedelmää
  • 1 dl lemon curdia
  • ½ -1 sitruunan mehu
  • 200 g tuoreita marjoja
  • 4 valmista pientä marenkia
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon notkistettu mascarpone. Mausta vaahto tomu- ja vaniljasokerilla. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha pieneen kulhoon. Lisää joukkoon lemon curd ja notkista seos sitruunamehulla. Puhdista marjat. Lusikoi mascrponevaahtoa lautasille ja lisää päälle marjat. Valuta päälle passion-sitruunakastiketta ja viimeistele murskatulla marengilla ja tuoreilla mintunlehdillä. Tarjoile.

Pääsiäismenu a la Teresa Välimäki 5:11

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.