Marjasima
Vappusima maistuu myös marjaisena versiona! Tästä reseptistä tulee 4,5 litraa valmista simaa. Simaresepti: Dansukker.
Ainekset
- 6–7 dl mustaherukoita, mustikoita tai punaherukoita
- 250 g Fariinisokeria (Dansukker)
- 250 g Taloussokeria (Dansukker)
- 4 l vettä
- 1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
- sokeria, rusinoita
Valmistusohje
1. Survo marjat kevyesti.
2. Kuumenna 1 l vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon marjat ja sokerit. Anna kiehahtaa.
Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.
3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä
huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
4. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen
sokeria.
5. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän
kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.
Vinkki!
Voit tehdä siman myös pelkästään Taloussokerista, jolloin maku on miedompi ja
väri vaaleampi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka