Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marjasima

Julkaistu 22.04.2014 12:18

Vappusima maistuu myös marjaisena versiona! Tästä reseptistä tulee 4,5 litraa valmista simaa. Simaresepti: Dansukker.

Ainekset

  • 6–7 dl mustaherukoita, mustikoita tai punaherukoita
  • 250 g Fariinisokeria (Dansukker)
  • 250 g Taloussokeria (Dansukker)
  • 4 l vettä
  • 1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria, rusinoita

Valmistusohje

1. Survo marjat kevyesti.

2. Kuumenna 1 l vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon marjat ja sokerit. Anna kiehahtaa.

Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.

3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä

huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

4. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen

sokeria.

5. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän

kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Vinkki!

Voit tehdä siman myös pelkästään Taloussokerista, jolloin maku on miedompi ja

väri vaaleampi.

Lisää aiheesta:

SimaInkiväärisimaVappusimaPassionsimaKirkas mustaherukkasimaLime-rosmariinisima
SimaMakujaVappuAjankohtaistaJuomatAlkoholittomat juomat

Tuoreimmat aiheesta

Sima
  • 30.04.202008:58
    Drinkit

    Rommisima - Mikaelin vappudrinkki

  • 22.04.201411:56
    Makuja

    Sima

  • 22.04.201412:14
    Makuja

    Inkiväärisima

  • 22.04.201310:50
    Drinkit

    Inkiväärisima

  • 22.04.201412:18
    Makuja

    Marjasima