Marjapiirakka murutaikinaan
Tähän piiraaseen voit käyttää mitä tahansa marjoja – mustikoita, mansikoita, vadelmia, viinimarjoja, puolukoita tai karhunvatukoita. Jos käytät marjoja, joissa on paljon vettä, käytä enemmän perunajauhoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Viidelle
Pohja
- 100 g voita
- 2-3 rkl kidesokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 1 l tuoreita marjoja (tai 500 g pakastemarjoja)
- ½ dl sokeria
- 1-2 rkl perunajauhoja
Tarjoiluun
- vaniljakastiketta tai kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa pohjan jauhot ja sokeri kulhoon. Paloittele voi, lisää kulhoon ja nypi ainekset muruiseksi taikinaksi.
2. Voitele uuninkestävä vuoka ja lisää marjat vuokaan. Ripottele päälle sokeri ja perunajauhot, jaa murutaikina päälle ja paista 15-20 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman tai vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti