Marjapiirakka murutaikinaan

Tähän piiraaseen voit käyttää mitä tahansa marjoja – mustikoita, mansikoita, vadelmia, viinimarjoja, puolukoita tai karhunvatukoita. Jos käytät marjoja, joissa on paljon vettä, käytä enemmän perunajauhoja.

Ainekset

  • Viidelle

Pohja

  • 100 g voita
  • 2-3 rkl kidesokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 l tuoreita marjoja (tai 500 g pakastemarjoja)
  • ½ dl sokeria
  • 1-2 rkl perunajauhoja

Tarjoiluun

  • vaniljakastiketta tai kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa pohjan jauhot ja sokeri kulhoon. Paloittele voi, lisää kulhoon ja nypi ainekset muruiseksi taikinaksi.

2. Voitele uuninkestävä vuoka ja lisää marjat vuokaan. Ripottele päälle sokeri ja perunajauhot, jaa murutaikina päälle ja paista 15-20 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman tai vaniljakastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!