Marjajäätelöä, hedelmiä ja mantelimuroja
Hedelmäsalaatti kotona tehdyn jogurttipehmojäätelön kanssa on juhlava, mutta vähäsokerinen jälkiruoka tai miksei vaikka välipala, kun lisänä on vielä terveellistä muroa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
4 hengelle
- 2 omenaa
- 1 päärynä
- 2 verigreippiä
- 2 kiiviä
Manteli-kauramuro
- 25 g mantelilastuja
- 1/2 dl kauraryynejä
Jäätelö
- 200 g pakastevadelmia
- 1/2 dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl luonnonjogurttia
Valmistusohje
1. Manteli-kauramuro: Paahda mantelilastuja ja kauraryynejä kuivassa paistinpannussa. Varo polttamasta niitä liian kuumalla pannulla.
2 Huuhtele hedelmät ja kuori ne. Poista greipeistä tarkoin kuoren valkoinen osa, joka on erittäin kitkerä. Leikkaa vielä greipin viipaleet kalvottomiksi ja paloittele kaikki hedelmät.
3. Jäätelö: Tarvitset sauvasekoittimen, monitoimikoneen tai tehosekoittimen. Laita jäiset marjat ja sokeri sekä muna ja jogurtti mikseriin ja vatkaa nopeasti kuohkeaksi pehmojäätelöksi. Tarjoile hedelmäsalaatin ja manteli-kauramuron kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta