Marjajäätelöä, hedelmiä ja mantelimuroja

Hedelmäsalaatti kotona tehdyn jogurttipehmojäätelön kanssa on juhlava, mutta vähäsokerinen jälkiruoka tai miksei vaikka välipala, kun lisänä on vielä terveellistä muroa.

4 hengelle

  • 2 omenaa
  • 1 päärynä
  • 2 verigreippiä
  • 2 kiiviä

Manteli-kauramuro

  • 25 g mantelilastuja
  • 1/2 dl kauraryynejä

Jäätelö

  • 200 g pakastevadelmia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl luonnonjogurttia

Valmistusohje

1. Manteli-kauramuro: Paahda mantelilastuja ja kauraryynejä kuivassa paistinpannussa. Varo polttamasta niitä liian kuumalla pannulla.

2 Huuhtele hedelmät ja kuori ne. Poista greipeistä tarkoin kuoren valkoinen osa, joka on erittäin kitkerä. Leikkaa vielä greipin viipaleet kalvottomiksi ja paloittele kaikki hedelmät.

3. Jäätelö: Tarvitset sauvasekoittimen, monitoimikoneen tai tehosekoittimen. Laita jäiset marjat ja sokeri sekä muna ja jogurtti mikseriin ja vatkaa nopeasti kuohkeaksi pehmojäätelöksi. Tarjoile hedelmäsalaatin ja manteli-kauramuron kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!