Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marja-aroniapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mehevä piirakka syntyy Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinasta ja marja-aronian marjoista.

Ainekset

  • n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte

  • 3 dl marja-aronian marjoja
  • 1tlk sitruunarahkaa (200 g)
  • 1 dl (kevyt)kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1dl appelsiini- tai sitrushilloa tai –marmeladia

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Pyöreä Piirakkataikina on rypsiöljyllä leivottu, valmiiksi pyöreän muotoinen laktoositon taikinapohja. Se on helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse edes voidella, lisää vain täyte ja paista uunissa

Täytteeksi on otettu nyt runsaasti saatavilla olevaa marja-aroniaa, tarkista että tunnet piha(aita)pensaasi marjan oikein

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle puhdistetut marjat. Sekoita rahkaan kerma, munat ja appelsiinihillo. Kaada seos marjojen päälle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Jos marja-aroniaa ei ole, tee herukoilla, karviaisilla, karhunvatuilla tms. marjoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Viehkeä vattupiirakkaSitruunainen rahkapiirakkaSatokauden rommirusinapiirakkaMustikka-tuorejuustopiirakka kätevästiMamman MarjapiirasGeisha-punaherukkaleivokset
MarjapiirakkaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Marjapiirakka
  • 08.07.202213:05
    Mustikkapiirakka

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

  • 15.07.201912:01
    Puolukkapiirakka

    Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton kaura-raparperipiirakka

  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Karviaispiiras kermavaahdon kera