Marinoidut marjat mascarponejuustolla
Suussa sulava tuorejuusto kruunaa ihanan jälkiruoan. Herkullista viikonloppua!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l marjoja (herukoita, vadelmia, mansikoita, mustikoita)
- 1 rkl sambuca-likööriä
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl ohueksi silputtua tuoretta minttua
- 1 appelsiinin mehu
- ripaus sokeria
Vaahdotettu juusto
- 250 g Mascarponejuustoa
- 1 dl kermaa
- 1 limen tai sitruunan mehua ja raastettu kuori
- puolikkaan tuoreen vaniljatangon sisus
- 2 rkl sokeria
- (halutessasi voit maustaa vaahdon konjakilla, appelsiiniliköörillä tms.)
Valmistusohje
Marjat: Puhdista marjat ja leikkaa isot marjat puoliksi. Sekoita marjat liköörin, mintun lehtien, appelsiinimehun, sokerin ja pippurin kanssa. Anna marinoitua kylmässä tunnin verran.
Juusto: Sekoita mascarponejuustoon sokeri, vanilja, limemehu ja raastettu kuori. Lisää kerma sekaan ohuena nauha varovasti sekoittaen. Tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto