Marenkikakku
Kirpeät kiivit tasaavat loistavasti marengin makeutta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6–8 annosta
- 4 valkuaista
- 2 1/2 dl tomusokeria
- 1 1/2 rkl ohrakasta
- 2 tl vanilliinisokeria
Koristelu
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kiivihedelmää
- 1 karambola
- ananaskirsikoita
Valmistusohje
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sokeri vähitellen vatkaten. Lisää vanilliinisokeri ja ohrakas kevyesti sekoittaen. Vuoraa irtopohjainen vuoka leivinpaperilla ja kaada valkuaisvaahto vuokaan. Paista kakkupohjaa 125-asteen lämmössä kaksi tuntia.
Ota kakku pois vuoasta ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä vaahto kakulle. Koristele hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi