Mainos
Mainos

Kirpeät kiivit tasaavat loistavasti marengin makeutta.

6–8 annosta

  • 4 valkuaista
  • 2 1/2 dl tomusokeria
  • 1 1/2 rkl ohrakasta
  • 2 tl vanilliinisokeria

Koristelu

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kiivihedelmää
  • 1 karambola
  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sokeri vähitellen vatkaten. Lisää vanilliinisokeri ja ohrakas kevyesti sekoittaen. Vuoraa irtopohjainen vuoka leivinpaperilla ja kaada valkuaisvaahto vuokaan. Paista kakkupohjaa 125-asteen lämmössä kaksi tuntia.

Ota kakku pois vuoasta ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä vaahto kakulle. Koristele hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.