Mantelileipä

20.12.2012. Kokeile Antti Heikkilän karppaajille sopivaa reseptiä!

Mantelileipä

  • 2 munaa
  • 2 rkl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl Fiber Husk-psyllium-siemenkuorijauhetta
  • 1,5 dl mantelijauhetta
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

8-9 leipää

1. Sekoita munat ja turkkilainen jogurtti keskenään. Lisää muna-jogurttiseokseen kaikki keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi juustoraaste.

2. Lusikoi yksi ruokalusikallinen taikinaa kerrallaan uunipellille leivinpaperin päälle ja muotoile siitä pyöreitä tai soikeita leipiä. Jätä leipien väliin kohoamisvara.

3. Taikinasta tulee 8–9 leipää, jotka ruokailijan on helppo halkaista. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes leivät ovat kauniin kullankeltaisia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.