Mantelileipä
20.12.2012. Kokeile Antti Heikkilän karppaajille sopivaa reseptiä!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Mantelileipä
- 2 munaa
- 2 rkl turkkilaista jogurttia
- 2 tl Fiber Husk-psyllium-siemenkuorijauhetta
- 1,5 dl mantelijauhetta
- 3 rkl seesaminsiemeniä
- 2 tl leivinjauhetta
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
8-9 leipää
1. Sekoita munat ja turkkilainen jogurtti keskenään. Lisää muna-jogurttiseokseen kaikki keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi juustoraaste.
2. Lusikoi yksi ruokalusikallinen taikinaa kerrallaan uunipellille leivinpaperin päälle ja muotoile siitä pyöreitä tai soikeita leipiä. Jätä leipien väliin kohoamisvara.
3. Taikinasta tulee 8–9 leipää, jotka ruokailijan on helppo halkaista. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes leivät ovat kauniin kullankeltaisia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje