Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikoiden pakastus

Tässä helppo ohje mansikoiden pakastamiseen.
Tässä helppo ohje mansikoiden pakastamiseen. MTV
Julkaistu 28.06.2024 10:03

MTV LIFESTYLE

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antaa vinkit mansikoiden pakastamiseen.

  • Aktiivinen aika: 10 min
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton, Vegaaninen

Ainekset

  • Mansikoita
  • 1–3 rkl sokeria litraa kohden

Valmistusohje

Mansikoiden pakastus:

  • Mansikat kannattaa pakastaa mahdollisimman tuoreina. Mikäli mansikat joutuvat odottamaan, pidä ne viileässä, esim. jääkaapissa. 

  • Jos poimit mansikat itse, voit jo poimintavaiheessa jättää kannan pois, se nopeuttaa työtä.

  • Mansikkaa voi pakastaa kokonaisena, survoksena tai viipaloituna. Vinkki: voit viipaloida mansikat kananmunanleikkurilla!

  • Pieni sokerilisäys auttaa mansikoiden C-vitamiinipitoisuuden, värin ja maun säilymistä. Sopiva määrä on 1–3 rkl litraa kohden.

  • Koska mansikka on pehmeä marja, kannattaa suosia rasioita uudelleen suljettavan pussin sijaan. Uudelleen suljettavaan pussiin voi laittaa kovempipintaista mansikkaa kokonaisena tai viipaloituna. Survos kannattaa pakastaa rasiassa.

  • Muista laittaa pakastin pakastuskytkennälle ennen pakastuksen aloittamista: tämä kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

  • Sopiva pakastuslämpötila on -18 astetta.

  • Älä pakasta liikaa mansikkaa kerralla, muuten marjat eivät jäädy kunnolla riittävän nopeasti ja pakastimessa olevat muut tuotteet pehmenevät sillä pakastimen lämpötila nousee. Hyvä muistisääntö on, että kerralla maksimissaan 10 kg mansikkaa per pakastuskerta.

  • Vinkit antoi kotitalouden lehtori Anu Heinaro.

    Lisää aiheesta:

    Älä sulata pakastettuja marjoja jääkaapissaTarkista yksi asia pakastimestasi, ennen kuin laitat sinne marjojaMuista tärkeä asia ennen kuin laitat mansikoita pakastimeenMansikkahillo – helppo ja perinteinen ohjeNeljä vinkkiä! Näin valitset parhaat marjat leivontaan ja koristeluunKotitekoinen marjalikööri
    mansikkaNopeat ja helpotMarjatGluteenitonMaidotonVegaaninenKesäHuomenta SuomiMuutHedelmät ja marjat

    Tuoreimmat aiheesta

    mansikka
    • 28.06.202410:08
      Nopeat ja helpot

      Kesän helpoin mansikkaviettelys

    • 28.06.202410:03
      Nopeat ja helpot

      Mansikoiden pakastus

    • 08.07.202213:09
      Mansikkapiirakka

      Helppo mansikkapiirakka

    • 09.07.202108:40
      Hillot

      Mansikkahillo – helppo ja perinteinen ohje

    • 14.07.202012:18
      Mansikkakakku

      Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku