Mansikkapiiras
Makea piiras maistuu jälkiruokana tai kahvin kanssa. Mansikkapiiraan valmistat helposti ja nopeasti. Tarjoa lisänä kermavaahtoa, vaniljajäätelö tai vaniljakastiketta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 palaa
- 2 1/4 dl vehnäjauhoja
- 2 1/4 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
- 100 g voita
- 1 litra tuoreita mansikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää jauheseokseen muna.
2. Vuoraa piirasvuoan pohja mansikoilla.
3. Kaada taikina mansikoiden päälle, lisää sulatettu voi ja paista uunissa noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa