Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikkapiirakka karkkivaahdolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 iso piirakkavuoka tai 4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikonia tai folio (halkaisija noin 15 cm)

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
  • tai 1 Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makeaan leivontaan (380 g)

Kypsälle pohjalle

  • noin 3 dl mansikkasurvosta

Täytevaahto

  • 1 tlk vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi tai laktoositon kerma)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tlk rahkaa (200 g) tai 100g rahkaa+ 100 g tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • noin 75 g rouhittua valkosuklaata, Dajm- tai Marianne-rouhetta tms. mielimakua

Koristeeksi

  • mansikoita
  • sitruunamelissan lehti
  • marianne tms. rouhetta

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti tee pieniä annospiiraita. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 min, kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella.

Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: voit käyttää kesän edetessä muita marjoja esim. vadelmia, kirsikoita, mustikoita tai herukoita.

Voit tehdä piirakkapohjan myös itse.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

SupermarjamisuParas marjapiirakka kolmella tavallaMansikkapiirakka karkkivaahdollaMansikka-lakritsipiirasMansikka-Marianne MuropiirasGeisha-punaherukkaleivokset
HedelmäpiirakkaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Piirakan tai pikkupiiraiden päälle valmistetaan täytteeksi rahkasta tehty vaahto, johon voi lisätä lempimakeisia. Mansikkapiirakkaan sopivat esimerkiksi Dajm- tai Marianne-karkkirouhe tai rouhittu valkosuklaa.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäpiirakka
  • 01.11.202415:05
    Halloween

    Kurpitsapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Hedelmänyytit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Aprikoosipiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Piirakka karamellisoitujen hedelmien kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kuumat hedelmät