Mansikkapiiraat mantelikreemin kera
Mansikat ja mantelikreemi ovat hieno ja maistuva yhdistelmä. Voitaikinan voi halutessaan vaihtaa murotaikinaan. Mantelikreemi syntyy helpoiten tehosekoittimessa, mutta sen voi tehdä myös käsin. Pohjan voi valmistella etukäteen, mutta mantelikreemi on valmistettava juuri ennen tarjoilua.
Neljälle
- 3 voitaikinalevyä (pakaste)
- 1 munankeltuainen penslaukseen
- 1 litra mansikoita
- 250 g mantelimassaa
- 50 g voita
- 1 kananmuna
- 2 cl konjakkia
- 3 rkl punaviinimarjahyytelöä
- minttua koristeluun
Valmistusohje
1. Kaulitse voitaikinalevyt ja vuoraa irtopohjavuoka taikinalla. Penslaa reunat munankeltuaisella ja tee pohjaan reikiä haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Mantelikreemi: Paloittele mantelimassa ja voi, ja laita ne sekä kananmuna ja konjakki tehosekoittimeen ja sekoita kunnes massa on valkoinen ja kuohkea, n. 45 sekuntia täydellä teholla.
3. Sulata viinimarjahyytelö kattilassa matalalla lämmöllä. Täytä voitaikinapohja mantelikreemillä juuri ennen tarjoilua. Asettele mansikat tiiviisti kreemin päälle. Penslaa sulatetulla viinimarjahyytelöllä ja koristele mintunlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti