Mansikkaleivokset vaniljakreemillä

Jos sinulla on pakkasessa voitaikinaa ja kaapissa vaniljakreemiaineksia, valmistat nämä herkulliset leivokset nopeasti. Juhlavaa tarjoiltavaa, jos saat odottamattomia vieraita.

Neljälle

  • 2 pakastettua voitaikinalevyä
  • 2 dl vaniljakreemiä
  • 200 g tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Sulata voitaikina. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise mansikat. Jaa voitaikinalevyt 3 osaan ja kaulitse ne 9x9 cm kokoisiksi.

2. Paista voitaikinaneliöitä leivinpaperilla pellillä uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Täytä vaniljakreemillä ja mansikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.