Mansikkaleivokset vaniljakreemillä
Jos sinulla on pakkasessa voitaikinaa ja kaapissa vaniljakreemiaineksia, valmistat nämä herkulliset leivokset nopeasti. Juhlavaa tarjoiltavaa, jos saat odottamattomia vieraita.
Neljälle
- 2 pakastettua voitaikinalevyä
- 2 dl vaniljakreemiä
- 200 g tuoreita mansikoita
Valmistusohje
1. Sulata voitaikina. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise mansikat. Jaa voitaikinalevyt 3 osaan ja kaulitse ne 9x9 cm kokoisiksi.
2. Paista voitaikinaneliöitä leivinpaperilla pellillä uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Täytä vaniljakreemillä ja mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan