Mansikka Whoopiet
Kauramurotaikinasta saa kätevästi leivottua whoopie-keksejä! Täyte voi olla rahka- tai tuorejuustopohjainen, ja runsaasti mansikoita väliin, ensin survoksena tai hillona ja sitten lisäksi viipaleina. Kostuta keksit vaniljamaidolla tai maitojuomalla.
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Kostutukseen
- vaniljamaitoa (maitoa + vaniljasokeria) tai mehua
Täytteeksi ja päälle
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g sitruunatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
- sokeria
- 2 dl mansikkahilloa
- 0,5 l mansikoita
Koristeeksi
- tomusokeria, sitruunamelissanlehtiä
Valmistusohje
Whoopiet ovat kotoisin Jenkeistä, itärannikon Pennsylvaniasta, vanhoillisten amish-kristittyjen kommuunista. Nimensä ne saivat siitä, kun amish-naiset leipoivat miehilleen eväslaatikkoon makeaksi palaksi pikkuleipiä, ja miehet innoissaan huudahtivat "Whoopie" kun näkivät, mitä hyvää rouvakullat olivat heidän laukkuihinsa pyöräyttäneet. Näistä kehitettiin Oreo- eli Suomessa Domino-kekseinä tunnetut täytekeksit.
1. Pyörittele sulaneesta kauramurotaikinasta kakkusia leivinpaperin päälle uunipellille (6-8 kakkusta per levy).
2. Paista keksejä 200–225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min ajan ja anna niiden jäähtyä. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto tai rahka, mausta sokerilla oman makusi mukaan.
3. Täytä keksit vasta ennen tarjoilua. Kostuta keksejä hieman vaniljamaidolla tai mehulla, laita väliin ohuelti mansikkahilloa sekä kermavaahto-tuorejuustoseosta sekä viipaloituja mansikoita tai muita marjoja. Laita päälle toinen keksi. Sihtaa pinnalle tomusokeria ja koristele sitruunamelissanlehdillä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa