Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikka Whoopiet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Kostutukseen

  • vaniljamaitoa (maitoa + vaniljasokeria) tai mehua

Täytteeksi ja päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g sitruunatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
  • sokeria
  • 2 dl mansikkahilloa
  • 0,5 l mansikoita

Koristeeksi

  • tomusokeria, sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Whoopiet ovat kotoisin Jenkeistä, itärannikon Pennsylvaniasta, vanhoillisten amish-kristittyjen kommuunista. Nimensä ne saivat siitä, kun amish-naiset leipoivat miehilleen eväslaatikkoon makeaksi palaksi pikkuleipiä, ja miehet innoissaan huudahtivat "Whoopie" kun näkivät, mitä hyvää rouvakullat olivat heidän laukkuihinsa pyöräyttäneet. Näistä kehitettiin Oreo- eli Suomessa Domino-kekseinä tunnetut täytekeksit.

1. Pyörittele sulaneesta kauramurotaikinasta kakkusia leivinpaperin päälle uunipellille (6-8 kakkusta per levy).

2. Paista keksejä 200–225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min ajan ja anna niiden jäähtyä. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto tai rahka, mausta sokerilla oman makusi mukaan.

Kauramurotaikinasta saa kätevästi leivottua whoopie-keksejä! Täyte voi olla rahka- tai tuorejuustopohjainen, ja runsaasti mansikoita väliin, ensin survoksena tai hillona ja sitten lisäksi viipaleina. Kostuta keksit vaniljamaidolla tai maitojuomalla.

3. Täytä keksit vasta ennen tarjoilua. Kostuta keksejä hieman vaniljamaidolla tai mehulla, laita väliin ohuelti mansikkahilloa sekä kermavaahto-tuorejuustoseosta sekä viipaloituja mansikoita tai muita marjoja. Laita päälle toinen keksi. Sihtaa pinnalle tomusokeria ja koristele sitruunamelissanlehdillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Sydämellinen muromisuHedelmärahkatorttu tai -leivoksetKesäinen mansikkakakkuMansikkaleivokset lehtitaikinastaSuklaiset pashaleivoksetKaurakeksikakku
LeivoksetmansikkaPäivän reseptiMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset