Mansikka Whoopiet
Kauramurotaikinasta saa kätevästi leivottua whoopie-keksejä! Täyte voi olla rahka- tai tuorejuustopohjainen, ja runsaasti mansikoita väliin, ensin survoksena tai hillona ja sitten lisäksi viipaleina. Kostuta keksit vaniljamaidolla tai maitojuomalla.
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Kostutukseen
- vaniljamaitoa (maitoa + vaniljasokeria) tai mehua
Täytteeksi ja päälle
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g sitruunatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
- sokeria
- 2 dl mansikkahilloa
- 0,5 l mansikoita
Koristeeksi
- tomusokeria, sitruunamelissanlehtiä
Valmistusohje
Whoopiet ovat kotoisin Jenkeistä, itärannikon Pennsylvaniasta, vanhoillisten amish-kristittyjen kommuunista. Nimensä ne saivat siitä, kun amish-naiset leipoivat miehilleen eväslaatikkoon makeaksi palaksi pikkuleipiä, ja miehet innoissaan huudahtivat "Whoopie" kun näkivät, mitä hyvää rouvakullat olivat heidän laukkuihinsa pyöräyttäneet. Näistä kehitettiin Oreo- eli Suomessa Domino-kekseinä tunnetut täytekeksit.
1. Pyörittele sulaneesta kauramurotaikinasta kakkusia leivinpaperin päälle uunipellille (6-8 kakkusta per levy).
2. Paista keksejä 200–225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min ajan ja anna niiden jäähtyä. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto tai rahka, mausta sokerilla oman makusi mukaan.
3. Täytä keksit vasta ennen tarjoilua. Kostuta keksejä hieman vaniljamaidolla tai mehulla, laita väliin ohuelti mansikkahilloa sekä kermavaahto-tuorejuustoseosta sekä viipaloituja mansikoita tai muita marjoja. Laita päälle toinen keksi. Sihtaa pinnalle tomusokeria ja koristele sitruunamelissanlehdillä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti