Mansikka-melonisalaatti jogurttikastikkeessa
Jogurtilla, hunajalla ja pähkinöillä maustettuna mansikka- ja melonisalaatista tulee ihanan raikas brunssi- tai lounasannos. Voit käyttää hunaja-, ogen- tai verkkomelonia. Jos haluat vielä keventää salaattia, vaihda paksu ruokajogurtti kevytjogurttiin tai rahkaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 l mansikoita
- 1 makea meloni
- 3 dl ruokajogurttia
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
- 12 saksanpähkinää
Valmistusohje
1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Napsi kannat vasta huuhtelun jälkeen, niin mansikoiden maku säilyy paremmin. Puolita isot mansikat.
2. Halkaise meloni. Koverra siemenet pois ja ota melonista palloja palloraudalla tai leikkaa melonin malto kuutioiksi. Laita mansikat ja melonit vadille.
3. Lusikoi päälle jogurtti ja valuta pinnalle hunajaa, koristele saksanpähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa