Kesäisten mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat lakat/hillat, tyrni tai herukat. Sitruunarahka sopii raikkaana makuna karkin ja kauramurotaikinan kanssa. Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Kokeile myös jäätelöllä!
Tarvitaan: 4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikoni tai folio, halkaisija noin. 15 cm) tai 1 iso piirasvuoka
Tee näin: Jaa sulaneen taikinapaketin levyt kahtia eli saat näin pohjat 4:lle piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
