Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikka-Marianne Muropiiras

Julkaistu 27.06.2013 12:45

Herkullisen Mansikka-marianne muropiiraiden päälle valmistetaan täytteeksi sitruunarahkasta tehty vaahto, johon lisätään Marianne-karkkirouhetta.

Piiraspohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400g)

Kypsälle pohjalle

  • n. 3 dl mansikka-, vadelma- tms. marjasurvosta

Täytevaahto

  • 1 tlk vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tlk sitruunarahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g Marianne-rouhetta

Koristeeksi

  • mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kesäisten mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat lakat/hillat, tyrni tai herukat. Sitruunarahka sopii raikkaana makuna karkin ja kauramurotaikinan kanssa. Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Kokeile myös jäätelöllä!

Tarvitaan: 4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikoni tai folio, halkaisija noin. 15 cm) tai 1 iso piirasvuoka

Tee näin: Jaa sulaneen taikinapaketin levyt kahtia eli saat näin pohjat 4:lle piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja –rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella.

Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, kirsikoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki: voit käyttää täytevaahdon tilalla appelsiinijäätelöä, jonka maustat karkkirouheella. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Anna pehmetä puolisen tuntia ennen tajoamista ja koristele tuorein marjoin ja yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Salmiakkisuklaa-vadelmaleivoksetParas marjapiirakka kolmella tavallaMansikkapiirakka karkkivaahdollaMansikkapiirakka karkkivaahdollaMansikka-lakritsipiirasGeisha-punaherukkaleivokset
MarjapiirakkaSadonkorjuuMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Marjapiirakka
  • 08.07.202213:05
    Mustikkapiirakka

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

  • 15.07.201912:01
    Puolukkapiirakka

    Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton kaura-raparperipiirakka

  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Karviaispiiras kermavaahdon kera