Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikka-lakritsipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 pyöreää pientä piirasvuokaa tai 1 iso piirasvuoka

Piiraspohjat

  • 1 paketti Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Kypsälle pohjalle

  • noin 3 dl mansikka-, vadelma- tms. marjasurvosta

Täytevaahto

  • 1 tölkki vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g lakritsia leikattuna pieniksi paloiksi

Koristeeksi

  • mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Jaa sulaneen taikinapaketin molemmat levyt kahtia eli saat näin pohjat 4:lle piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan.

Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 min (isoa piirasta noin 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja -rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella.

Kesäiset piiraat täytetään sitruunarahkalla ja lakritsinpaloilla. Raikas sitruuna, makea mansikka ja rapea murotaikina sopivat loistavasti yhteen! Mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat, herukat tai muut marjat.

Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, kirsikoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: Voit käyttää täytevaahdon tilalla appelsiinijäätelöä, jonka maustat karkkirouheella. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista ja koristele tuorein marjoin ja yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

SupermarjamisuSalmiakkisuklaa-vadelmaleivoksetMansikkapiirakka karkkivaahdollaMansikkapiirakka karkkivaahdollaMansikka-Marianne MuropiirasGeisha-punaherukkaleivokset
MansikkapiirakkaMakeat leivonnaisetKevään juhlatMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkapiirakka
  • 08.07.202213:09
    Hellapoliisi

    Helppo mansikkapiirakka

  • 20.02.201313:54
    Makeat leivonnaiset

    Mansikkapiiraat mantelikreemin kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mansikkapiirakka hyytelöllä

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Maukkain mansikkapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mansikkapiiras ja aprikoosikastike