Mansikka-lakritsipiiras
Kesäiset piiraat täytetään sitruunarahkalla ja lakritsinpaloilla. Raikas sitruuna, makea mansikka ja rapea murotaikina sopivat loistavasti yhteen! Mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat, herukat tai muut marjat.
Ainekset
- 4 pyöreää pientä piirasvuokaa tai 1 iso piirasvuoka
Piiraspohjat
- 1 paketti Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Kypsälle pohjalle
- noin 3 dl mansikka-, vadelma- tms. marjasurvosta
Täytevaahto
- 1 tölkki vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi)
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g lakritsia leikattuna pieniksi paloiksi
Koristeeksi
- mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Jaa sulaneen taikinapaketin molemmat levyt kahtia eli saat näin pohjat 4:lle piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan.
Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 min (isoa piirasta noin 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja -rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella.
Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, kirsikoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
VINKKI: Voit käyttää täytevaahdon tilalla appelsiinijäätelöä, jonka maustat karkkirouheella. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista ja koristele tuorein marjoin ja yrtein.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa