26.2. Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Sami Granroth vinkkaa herkullisen thaimaalaisen jälkiruoan reseptin.
Ainekset
- 2 dl puuroutuvaa riisiä
- 3 dl vettä
Kookoskastike
- 400g kookosmaitoa
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 tl suolaa
- 1rlk maissitärkkelystä
- 3rkl vettä
Lisäksi
- 1 kypsä mango
Valmistusohje
Liota riisi vedessä yön yli tai vähintään 3 tuntia.
Jeitä riisi riisinkeittimessä tai kattilassa (riisi ei saa olla märkää keittämisen jälkeen).
Keitä kookosmaito sokeri ja suola, suurusta maissitärkkelyksellä.
Lisää kypsään/keitettyyn riisiin noin puolet kookoskastikkeesta ja sekoita tasaiseksi.
Varo ettet muussaa riisiä
Aseta riisi muotilla tai lusikalla lautaselle, lisää mangonpalat ja loput kookoskastikkeesta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti