26.2. Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Sami Granroth vinkkaa herkullisen thaimaalaisen jälkiruoan reseptin.
Ainekset
- 2 dl puuroutuvaa riisiä
- 3 dl vettä
Kookoskastike
- 400g kookosmaitoa
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 tl suolaa
- 1rlk maissitärkkelystä
- 3rkl vettä
Lisäksi
- 1 kypsä mango
Valmistusohje
Liota riisi vedessä yön yli tai vähintään 3 tuntia.
Jeitä riisi riisinkeittimessä tai kattilassa (riisi ei saa olla märkää keittämisen jälkeen).
Keitä kookosmaito sokeri ja suola, suurusta maissitärkkelyksellä.
Lisää kypsään/keitettyyn riisiin noin puolet kookoskastikkeesta ja sekoita tasaiseksi.
Varo ettet muussaa riisiä
Aseta riisi muotilla tai lusikalla lautaselle, lisää mangonpalat ja loput kookoskastikkeesta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki