Mango-passionmousse – Katin helppo jälkiruoka sopii vaikka pääsiäispöytään

mango-passionmousse_1_200315_D8S7642-Edit
Fliksi / Jami Jaakonen

Kevään jälkiruoissa maistuvat hedelmät ja väri tuo pöytään iloa ja toivoa. Kesä on kohta täällä. Pääsiäispöytäänkin sopiva jälkiruoka valmistuu muutamassa minuutissa helpoista raaka-aineista. Voit jättää reseptistä myös liivatelehdet pois, ne antavat jälkiruokaan vain hieman kiinteyttä.

Ainekset

  • (3 liivatelehteä + vettä)
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 5 dl mangososetta
  • 2 passionhedelmän siemenet
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½-3/4 dl sokeria
  • (1/2 dl kiehuvaa vettä)

Valmistusohje

Mango-passionmousse valmistuu näin:

  1. Mikäli haluat käyttää liivatteita, laita kaksi liivatelehteä likoamaan väljään kylmään veteen.
  2. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon mascarponejuusto, mangosose, passionhedelmän siemenet, vaniljasokeri ja sokeri. Tarkista maku.
  3. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Jaa annoskulhoihin tai isoon tarjoilukulhoon ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  4. Ilman liivatetta voit tarjota moussen heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!