Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makaronivelli – lohturuokaa menneiltä vuosikymmeniltä

Makaronivelli vie muistoihin menneille vuosikymmenille.
Makaronivelli vie muistoihin menneille vuosikymmenille.Raisio
Julkaistu 09.11.2023 08:46

MTV LIFESTYLE

Makaronivelli on menneiden vuosikymmenten klassikko. Tässä on kotoisaa lohturuokaa parhaimmillaan. Resepti ja kuva: Raisio/Katja Vuorinen.

  • Kokonaisvalmistusaika: 20 min
  • Aktiivinen aika: 5 min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 2 dl makaronia
  • 1 l täysmaitoa
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½-1 tl suolaa
  • sokeria ripaus

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi, lisää makaronit, keitä sen aikaa, että vesi on imeytynyt makaroneihin.
  2. Lisää maito. Anna vellin kypsyä kevyesti kiehuen noin 10 minuuttia (mittaa aika siitä, kun maito alkaa kiehua).
  3. Sekoita vehnäjauhot veden joukkoon. Lisää suuruste ohuena nauhana maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
  4. Keitä vielä noin 5 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi suola ja sokeri.

Resepti: Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Lisää aiheesta:

Pehmeä riisipuuroOhrajoulupuuroRaikas ja ripeä lohikeittoHellapoliisin uuniohrapuuro ja omenakeittoRiisikiisseliMango-sticky rice
PuuroRetroNopeat ja helpotPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Puuro
  • 2.2.07:45
    Makea puuro

    Hans Välimäen paras puuro eli bircher-mysli

  • 09.11.202308:46
    Retro

    Makaronivelli – lohturuokaa menneiltä vuosikymmeniltä

  • 28.04.202008:51
    Makea puuro

    Tuorepuuro – Kari Aihisen helppo resepti

  • 19.01.201820:00
    Samassa liemessä

    Tuorepuuro mustikoilla ja cashewkermalla

  • 11.01.201811:42
    Samassa liemessä

    Puuro vuohenjuustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla