Makaronivelli – lohturuokaa menneiltä vuosikymmeniltä

Makaronivelli Torino
Makaronivelli vie muistoihin menneille vuosikymmenille. Raisio

Makaronivelli on menneiden vuosikymmenten klassikko. Tässä on kotoisaa lohturuokaa parhaimmillaan. Resepti ja kuva: Raisio/Katja Vuorinen.

  • Aktiivinen valmistusaika: 5min
  • Kokonaisvalmistusaika: 20min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 2 dl makaronia
  • 1 l täysmaitoa
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½-1 tl suolaa
  • sokeria ripaus

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi, lisää makaronit, keitä sen aikaa, että vesi on imeytynyt makaroneihin.
  2. Lisää maito. Anna vellin kypsyä kevyesti kiehuen noin 10 minuuttia (mittaa aika siitä, kun maito alkaa kiehua).
  3. Sekoita vehnäjauhot veden joukkoon. Lisää suuruste ohuena nauhana maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
  4. Keitä vielä noin 5 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi suola ja sokeri.

Resepti: Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.