Maijan raparperikakku
Raparperikakku maistuu niin jälkiruokana kuin kahvin kerakin - ihanan kesätunteen se joka tapauksessa tuo. Tarjoile herkku vähän lämpimänä vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kerman kera, mmm...
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6-8 hengelle
Pohja
- voita ja korppujauhoja vuokaan
- 2 munaa
- 1 1/2 dl hienoa sokeria
- 2 dl vehnäjauhoa
Täyte
- 400 g raparperia
- 75 g kylmää voita
- 1 1/2 dl raesokeria
Valmistusohje
1. lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä, mielellään irtopohjavuoka, jonka läpimitta on n. 24 cm.
2. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti, sekoita vehnäjauhon kera sileäksi taikinaksi ja kaada vuokaan. Ripottele päälle n. 2 cm:n pituisiksi leikatut raparperinpalat.
3. Peitä raparperit ohuilla voilastuilla, käytä juustohöylää. Sirottele lopuksi päälle runsaasti raesokeria. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kuivalta tikulla kokeiltaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi