Maijan raparperikakku
Raparperikakku maistuu niin jälkiruokana kuin kahvin kerakin - ihanan kesätunteen se joka tapauksessa tuo. Tarjoile herkku vähän lämpimänä vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kerman kera, mmm...
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6-8 hengelle
Pohja
- voita ja korppujauhoja vuokaan
- 2 munaa
- 1 1/2 dl hienoa sokeria
- 2 dl vehnäjauhoa
Täyte
- 400 g raparperia
- 75 g kylmää voita
- 1 1/2 dl raesokeria
Valmistusohje
1. lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä, mielellään irtopohjavuoka, jonka läpimitta on n. 24 cm.
2. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti, sekoita vehnäjauhon kera sileäksi taikinaksi ja kaada vuokaan. Ripottele päälle n. 2 cm:n pituisiksi leikatut raparperinpalat.
3. Peitä raparperit ohuilla voilastuilla, käytä juustohöylää. Sirottele lopuksi päälle runsaasti raesokeria. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kuivalta tikulla kokeiltaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan