Madeiraluumupiiras kookoksen kera

Luumut ja kookos on onnistunut yhdistelmä. Kevyesti vaahdotettu kerma maustettuna luumujen liotusmadeiralla on kuin piste i:n päälle.

Kuusi palaa

  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl kookoshiutaleita
  • 175 g voisulaa

Täyte

  • 10 kypsää (keltaista) luumua
  • 2 dl madeiraa
  • kookoshiutaleita koristeeksi

Valmistusohje

1. Halkaise luumut, poista siemenet ja laita ne madeiraan likoamaan yöksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja sen jälkeen voisula niihin. Painele taikina matalaan vuokaan.

3. Lado valutetut luumunpuolikkaat kauniisti piiraspohjan päälle. Sirottele pinnalle vielä kookoshiutaleita ja paista uunissa 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.