Madeiraluumupiiras kookoksen kera
Luumut ja kookos on onnistunut yhdistelmä. Kevyesti vaahdotettu kerma maustettuna luumujen liotusmadeiralla on kuin piste i:n päälle.
Kuusi palaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 2,5 dl vehnäjauhoa
- 1 dl sokeria
- 3/4 dl kookoshiutaleita
- 175 g voisulaa
Täyte
- 10 kypsää (keltaista) luumua
- 2 dl madeiraa
- kookoshiutaleita koristeeksi
Valmistusohje
1. Halkaise luumut, poista siemenet ja laita ne madeiraan likoamaan yöksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja sen jälkeen voisula niihin. Painele taikina matalaan vuokaan.
3. Lado valutetut luumunpuolikkaat kauniisti piiraspohjan päälle. Sirottele pinnalle vielä kookoshiutaleita ja paista uunissa 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan