Luumukakku

Mikään ei vedä vertoja itsetehdylle piiraalle omasta sadosta. Käytät sitten omia tai kaupan hedelmiä, tämä on ihana syysjälkiruoka, joka on helppo valmistaa ja sen voi valmistella hyvissä ajoin. Tarjoile haaleana jäätelön tai kerman kera.

Neljälle

  • 750 g kivettömiä, puolitettuja luumuja
  • kidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita luumut kevyesti voideltuun uunivuokaan, sokeroi maun mukaan.

2. Vatkaa munat ja sokeri, kääntele mukaan jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele taikinaan. Mausta sitruunalla.

3. Kaada taikina luumuille, paista uunissa n. 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.