Luumukakku

Mikään ei vedä vertoja itsetehdylle piiraalle omasta sadosta. Käytät sitten omia tai kaupan hedelmiä, tämä on ihana syysjälkiruoka, joka on helppo valmistaa ja sen voi valmistella hyvissä ajoin. Tarjoile haaleana jäätelön tai kerman kera.

Neljälle

  • 750 g kivettömiä, puolitettuja luumuja
  • kidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita luumut kevyesti voideltuun uunivuokaan, sokeroi maun mukaan.

2. Vatkaa munat ja sokeri, kääntele mukaan jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele taikinaan. Mausta sitruunalla.

3. Kaada taikina luumuille, paista uunissa n. 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja