Luumukakku
Mikään ei vedä vertoja itsetehdylle piiraalle omasta sadosta. Käytät sitten omia tai kaupan hedelmiä, tämä on ihana syysjälkiruoka, joka on helppo valmistaa ja sen voi valmistella hyvissä ajoin. Tarjoile haaleana jäätelön tai kerman kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 750 g kivettömiä, puolitettuja luumuja
- kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 2 rkl kidesokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ sitruunan mehu
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita luumut kevyesti voideltuun uunivuokaan, sokeroi maun mukaan.
2. Vatkaa munat ja sokeri, kääntele mukaan jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele taikinaan. Mausta sitruunalla.
3. Kaada taikina luumuille, paista uunissa n. 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan