Luumuja ja Bailey's-kermaa

Punaviini ja likööri maustavat herkullista jälkiruoka-annosta.

Ainekset

  • 5 dl hedelmäistä punaviiniä
  • 50 g sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 appelsiininkuori
  • 1 sitruunankuori
  • ripaus muskottia
  • 20 luumua (myös kuivatut käyvät)
  • 2 dl kermaa
  • ½ dl Baileys-likööriä

Valmistusohje

Mittaa kattilaan punaviini, sokeri ja mausteet. Lisää luumut ja keittele mausteliemessä noin 15 minuuttia. Jäähdytä luumut jääkaapissa.

Vatkaa kerma ja mausta liköörillä. Tarjoa luumut liköörikerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!