Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luomukaritsan kotletti, savuluukastiketta ja herne-perunapyreetä

6:38Luomukaritsan kotletti ja savuluukastiketta
Julkaistu 02.05.2014 07:58

Luomukaritsan kotletit

  • 500 g luomukaritsan jauhelihaa
  • 3 keltuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • hyppysellinen rouhittua valkopippuria
  • hyppysellinen jauhettua muskottipähkinää
  • ripaus jauhettua maustepippuria
  • 2,5 tl suolaa
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • 2 dl korppujauhoa
  • voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Savuluukastike

  • 500 g savustettuja porsaanluita tai savustettua porsaankylkeä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 salottisipulia
  • 1/3 ruukkua timjamia
  • 1/4 ruukkua rosmariinia
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 dl omenamehua
  • 1 litra lihalientä
  • ripaus jauhettua chiliä
  • suolaa
  • maissijauhoja

Herne-perunapyree

  • 500 g jauhoista perunaa
  • 150 g voita
  • 250 g tuoreita tai pakasteherneitä
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • hyppysellinen rouhittua valkopippuria
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Luomukaritsan kotletit:

Laita karitsanliha isoon kulhoon. Lisää joukkoon keltuaiset, kerma, pippurit, muskotti ja 1,5 tl suolaa ja sekoita ainekset tasaiseksi massaksi käsin tai monitoimikoneessa. Laita massa 15 minuutiksi kylmään vetäytymään. Silppua lehtipersilja ja sekoita se 1 teelusikallisella maustettuihin korppujauhoihin lautasella. Muotoile lihamassasta kotletteja märin käsin ja pyörittele ne tasaisesti leivitysseoksessa. Paista kotletteihin kaunis pinta voin ja öljynseoksessa kuumalla pannulla. Paista kotletteja vielä 180-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna kotlettien vetäytyä folioon käärittynä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Savuluukastike:

Kuori ja viipaloi valkosipulit ja paahda niitä muutama minuutti kuumalla kuivalla pannulla. Ota pois ja jäähdytä. Laita tilavaan kattilaan sokerit ja paahda ne tummanruskeiksi. Kuori ja silppua sipulit. Lisää sokerin joukkoon sipulit ja savuluut ja karamellisoi niitä noin 2 minuuttia. Kaada joukkoon viini, mehu, lihaliemi, paahdettu valkosipuli ja yrtit. Kiehauta ja keitä, kunnes neste on haihtunut noin puoleen. Siivilöi pois luut, sipulit ja yrtit ja mausta kastike chilijauheella. Liuota maissijauhoja vesitilkkaan ja kaada suurusta kastikkeeseen vähitellen, kunnes se on sopivan sakeaa.

Herne-perunapyree:

Kuori ja pilko perunat ja keitä ne kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Soseuta perunat lumiraudalla tai perunanuijalla. Sulata voi kattilassa, lisää loput ainekset perunoita lukuunottamatta ja kiehauta mutta älä keitä. Sekoita herneseos kulhossa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi ja kääntele pyree perunasoseen joukkoon. Mausta pyree tarvittaessa suolalla.

Lisää aiheesta:

Kokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig Kokkisodan vieraina Pia Penttala ja Pippa Laukka – katso reseptit!Kokkisodan yhdeksännessä jaksossa tiedossa on Salkkarit-kokkailua – katso herkulliset reseptit!Kokkisodan kahdeksannessa jaksossa kokataan herkkuruokaa heinästä – katso reseptit!Kokkisodan neljäs jakso tarjoilee herkkuja eineksistä ja etanoista – katso tästä reseptit!Possu-fenkolimakkaraa ja janssonin perunasalaattia
KaritsaaMakuja ja ElämääVappuPäivän reseptiAjankohtaistaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Karitsaa
  • 15.4.14:27
    Pääsiäinen

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 15.04.201913:54
    Hellapoliisi

    Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi

  • 27.03.201810:41
    Hellapoliisi

    Karitsakebakot

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa