Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Linssisalaatti

Julkaistu 11.01.2018 13:06

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 dl belugalinssejä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 porkkanaa
  • ½ punasipuli
  • tilliä
  • 1 kevätsipulin varsi

Kastike

  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl juustokuminaa
  • ¼tl jauhettua korianteria
  • ¼ tl chilirouhetta
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl karkeaa sinappia
  • 3 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Huuhtele linssit ja lisää ne runsaaseen kiehuvaan veteen, joka on maustettu suolalla, mustapippurilla ja laakerinlehdellä. Anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä mutta silti vielä napakoita. Valuta linssit ja huuhtele ne kylmällä vedellä.

Tee linssien kiehuessa kastike. Laita kaikki ainekset kannelliseen hillopurkkiin ja ravista voimakkaasti. Sekoita kastike linsseihin niiden ollessa vielä lämpimiä.

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori punasipuli ja suikaloi se ohuesti.

Sekoita porkkana ja punasipuli linssien joukkoon. Viimeistele tilillä ja silputulla kevätsipulilla.

Linssit sopivat loistavasti keittoihin, mutta niistä saa myös herkullisen ja proteiinipitoisen salaatin. Tämän Samassa liemessä -ohjelman reseptin mausteilla salaatti ei ole enää koskaan mautonta!

Lisää aiheesta:

Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto) Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraRanskalainen kasviskeittoJuustokuminalla maustettu punainen linssicurrySipulinen linssimuhennosPapu-linssicurry
Samassa liemessäsalaattiPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit