Lepakkokeksit
Nämä hauskat lepakkokeksit leivot helposti lasten Halloweenkutsuille. Piirrä paperille mallit ja leikkaa irti, tai anna lasten tehdä omat mallit.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
50 keksiin
- 200 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- ½ dl kaakaota
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä
- vatkattua munanvalkuaista penslaukseen
- valkosuklaata koristeluun
Valmistusohje
1. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Säästä valkuainen penslaukseen. Kuutioi voi. Sekoita sokeri, jauhot, kaakao, vaniljasokeri ja pähkinät. Nypi taikinaksi voin kanssa ja lisää keltuainen. Vaivaa taikinaksi ja anna sen levätä 30 minuuttia.
2. Kaulitse 3-4 mm paksuiseksi. Leikkaa lepakoita mallien avulla ja laita leivinpaperille pellille. Penslaa valkuaisella ja paista 200 asteessa 7-8 minuuttia. Irrota keksit leivinpaperista ennen kuin ne ovat täysin jäähtyneet.
3. Tee lepakoille silmät ja hampaat sulatetusta valkosuklaasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan