Lepakkokeksit

Nämä hauskat lepakkokeksit leivot helposti lasten Halloweenkutsuille. Piirrä paperille mallit ja leikkaa irti, tai anna lasten tehdä omat mallit.

50 keksiin

  • 200 g voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • ½ dl kaakaota
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä
  • vatkattua munanvalkuaista penslaukseen
  • valkosuklaata koristeluun

Valmistusohje

1. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Säästä valkuainen penslaukseen. Kuutioi voi. Sekoita sokeri, jauhot, kaakao, vaniljasokeri ja pähkinät. Nypi taikinaksi voin kanssa ja lisää keltuainen. Vaivaa taikinaksi ja anna sen levätä 30 minuuttia.

2. Kaulitse 3-4 mm paksuiseksi. Leikkaa lepakoita mallien avulla ja laita leivinpaperille pellille. Penslaa valkuaisella ja paista 200 asteessa 7-8 minuuttia. Irrota keksit leivinpaperista ennen kuin ne ovat täysin jäähtyneet.

3. Tee lepakoille silmät ja hampaat sulatetusta valkosuklaasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.