Lepakkokeksit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657104/landscape16_9/515/290/13a3fc2137ba7fa53b0d179a3b034b6b/PX/931608-4617.jpg)
Nämä hauskat lepakkokeksit leivot helposti lasten Halloweenkutsuille. Piirrä paperille mallit ja leikkaa irti, tai anna lasten tehdä omat mallit.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
50 keksiin
- 200 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- ½ dl kaakaota
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä
- vatkattua munanvalkuaista penslaukseen
- valkosuklaata koristeluun
Valmistusohje
1. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Säästä valkuainen penslaukseen. Kuutioi voi. Sekoita sokeri, jauhot, kaakao, vaniljasokeri ja pähkinät. Nypi taikinaksi voin kanssa ja lisää keltuainen. Vaivaa taikinaksi ja anna sen levätä 30 minuuttia.
2. Kaulitse 3-4 mm paksuiseksi. Leikkaa lepakoita mallien avulla ja laita leivinpaperille pellille. Penslaa valkuaisella ja paista 200 asteessa 7-8 minuuttia. Irrota keksit leivinpaperista ennen kuin ne ovat täysin jäähtyneet.
3. Tee lepakoille silmät ja hampaat sulatetusta valkosuklaasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka