Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lehtikaalirisotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 dl avorioriisiä (noin 200 g)
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 dl voimakasmakuista juustoraastetta
  • 200 g viherkaalia tai savoijinkaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Paista timjami öljyssä, lisää riisi ja paista hetki. Sekoita viini ja liemi kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada hieman viinilientä riiseille ja anna imeytyä. Anna riisien poreilla miedolla lämmöllä lisäten viinilientä aina vähän kerrallaan. Kun kaikki liemi on käytetty, riisin tulee olla kermainen, tähän menee n. 20 minuuttia.

2. Hienonna samalla viherkaali ja kasta kuumaan veteen. Huuhdo kylmässä vedessä ja valuta.

3. Kääntele kaali ja juustoraaste risottoon. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoKikhernepaellaKasvispaellaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinVihannesrisotto valkosipulin keraSuikaloitu lehtipihvi sinappikastikkeessa
KasvisrisottoPastat ja nuudelitKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tämän risoton voi tarjoilla omana ruokalajinaan tai seisovassa pöydässä. Siitä riittää neljälle omana ruokanaan, 6-8 hengelle seisovassa pöydässä, riippuen siitä, minkä kanssa se tarjoillaan. Risotto on täysin vegetaarinen, mutta sitä voidaan täydentää millä lisukkeilla tahansa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto