Lehtikaalirisotto
Tämän risoton voi tarjoilla omana ruokalajinaan tai seisovassa pöydässä. Siitä riittää neljälle omana ruokanaan, 6-8 hengelle seisovassa pöydässä, riippuen siitä, minkä kanssa se tarjoillaan. Risotto on täysin vegetaarinen, mutta sitä voidaan täydentää millä lisukkeilla tahansa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl avorioriisiä (noin 200 g)
- 4 dl kasvislientä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 dl voimakasmakuista juustoraastetta
- 200 g viherkaalia tai savoijinkaalia
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Paista timjami öljyssä, lisää riisi ja paista hetki. Sekoita viini ja liemi kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada hieman viinilientä riiseille ja anna imeytyä. Anna riisien poreilla miedolla lämmöllä lisäten viinilientä aina vähän kerrallaan. Kun kaikki liemi on käytetty, riisin tulee olla kermainen, tähän menee n. 20 minuuttia.
2. Hienonna samalla viherkaali ja kasta kuumaan veteen. Huuhdo kylmässä vedessä ja valuta.
3. Kääntele kaali ja juustoraaste risottoon. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto