Tämän risoton voi tarjoilla omana ruokalajinaan tai seisovassa pöydässä. Siitä riittää neljälle omana ruokanaan, 6-8 hengelle seisovassa pöydässä, riippuen siitä, minkä kanssa se tarjoillaan. Risotto on täysin vegetaarinen, mutta sitä voidaan täydentää millä lisukkeilla tahansa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl avorioriisiä (noin 200 g)
- 4 dl kasvislientä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 dl voimakasmakuista juustoraastetta
- 200 g viherkaalia tai savoijinkaalia
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Paista timjami öljyssä, lisää riisi ja paista hetki. Sekoita viini ja liemi kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada hieman viinilientä riiseille ja anna imeytyä. Anna riisien poreilla miedolla lämmöllä lisäten viinilientä aina vähän kerrallaan. Kun kaikki liemi on käytetty, riisin tulee olla kermainen, tähän menee n. 20 minuuttia.
2. Hienonna samalla viherkaali ja kasta kuumaan veteen. Huuhdo kylmässä vedessä ja valuta.
3. Kääntele kaali ja juustoraaste risottoon. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.