Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lauantaikakku omenoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hiivataikina on kestävää, mutta kuten aina, vastapaistettu maistuu parhaimmalta. Happamat omenat sopivat tähän kakkuun parhaiten.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Taikina

  • 125 g margariinia
  • 1 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 iso kananmuna
  • noin 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 50 g pehmeää margariinia
  • 2-3 omenaa tai päärynää
  • ¾ dl kidesokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 vatkattu muna penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini kattilassa, kaada päälle maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja työstä mukaan sitten muut ainekset notkeaksi taikinaksi.

2. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse toinen osa pyöreäksi kakuksi, joka mahtuu paistinpannuun tai pyöreään vuokaan, halkaisijaltaan n. 28 cm, vuoraa vuoka, anna taikinan kohota hieman reunaa myöten.

3. Levitä pohjalle margariinia, laita päälle kuorittuja omena- tai päärynälohkoja ja ripottele päälle sokeria ja mausteita.

4. Kaulitse toinen taikinanosa kanneksi ja peitä kakku. Penslaa sauma munalla ja nypi kiinni. Tee kanteen muutama viilto, kohota kakkua noin 30 minuuttia.

5. Penslaa kansi munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 30 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu läpikypsältä.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosOmenapiirakka kanelillaButterkakku kardemummallaÄidin omenatorttuMausteinen omenakakkuKakku päärynäpuolikkailla
OmenakakkuMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku
  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 20.09.202209:35
    Omenat

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 24.09.202109:18
    Omenat

    Helppo ja mehevä omenakakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"