Lauantaikakku omenoilla
Hiivataikina on kestävää, mutta kuten aina, vastapaistettu maistuu parhaimmalta. Happamat omenat sopivat tähän kakkuun parhaiten.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Taikina
- 125 g margariinia
- 1 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 rkl kidesokeria
- 1 iso kananmuna
- noin 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 50 g pehmeää margariinia
- 2-3 omenaa tai päärynää
- ¾ dl kidesokeria
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl kanelia
- 1 vatkattu muna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini kattilassa, kaada päälle maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja työstä mukaan sitten muut ainekset notkeaksi taikinaksi.
2. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse toinen osa pyöreäksi kakuksi, joka mahtuu paistinpannuun tai pyöreään vuokaan, halkaisijaltaan n. 28 cm, vuoraa vuoka, anna taikinan kohota hieman reunaa myöten.
3. Levitä pohjalle margariinia, laita päälle kuorittuja omena- tai päärynälohkoja ja ripottele päälle sokeria ja mausteita.
4. Kaulitse toinen taikinanosa kanneksi ja peitä kakku. Penslaa sauma munalla ja nypi kiinni. Tee kanteen muutama viilto, kohota kakkua noin 30 minuuttia.
5. Penslaa kansi munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 30 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu läpikypsältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka