Lämmin kurkkuvoileipä kinkulla
Oletko kokeillut muhentaa tuoretta kurkkua? Luultavasti et. Nyt on sen aika, et tule pettymään.
Neljälle
- 300 g tuoretta lavakurkkua
- 1 ½ rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- voita tai margariinia
- 4 viipaletta keittokinkkua
- 4 viipaletta juustoa
- 1 nippu tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori kurkku ja leikkaa se tangoiksi. Ryöppää ne niukassa, kevyesti suolatussa vedessä n. 5 minuuttia. Valuta. Kuutioi tangot.
2. Paista margariinia ja jauhoja paksupohjaisessa kattilassa. Lisää maitoa vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja pippurilla, anna muhennoksen kiehua hetki jotta se sakenee.
3. Kääntele mukaan kurkut ja hienonnettu tilli.
4. Voitele leivät ja laita ne pellille. Laita päälle kinkkua, levitä päälle kurkkumuhennos ja viimeistele juustoviipaleella.
5. Gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut ja kauniin väristä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut