Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämmin kurkkuvoileipä kinkulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oletko kokeillut muhentaa tuoretta kurkkua? Luultavasti et. Nyt on sen aika, et tule pettymään.

Neljälle

  • 300 g tuoretta lavakurkkua
  • 1 ½ rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • voita tai margariinia
  • 4 viipaletta keittokinkkua
  • 4 viipaletta juustoa
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori kurkku ja leikkaa se tangoiksi. Ryöppää ne niukassa, kevyesti suolatussa vedessä n. 5 minuuttia. Valuta. Kuutioi tangot.

2. Paista margariinia ja jauhoja paksupohjaisessa kattilassa. Lisää maitoa vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja pippurilla, anna muhennoksen kiehua hetki jotta se sakenee.

3. Kääntele mukaan kurkut ja hienonnettu tilli.

4. Voitele leivät ja laita ne pellille. Laita päälle kinkkua, levitä päälle kurkkumuhennos ja viimeistele juustoviipaleella.

5. Gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut ja kauniin väristä.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoBroilerigratiiniOmenafileet sienilläSveitsinleike tomaattikastikkeessaKyljykset sienikastikkeellaAnjovistäytteinen pannukakkurulla
LihavoileipäVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät