Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämmin kananmaksa- ja parsasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g broilerinmaksoja
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • voita paistamiseen
  • 3 uuniperunaa
  • 8 vihreää parsaa
  • 100 g vihreitä papuja
  • 20 cm purjoa
  • 2 omenaa
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 200 g viinirypäleitä
  • 2 punasipulia
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl siirappia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lado perunalohkot vuokaan ja paista uunissa 25 minuuttia. Mausta suolalla. Kuori parsat ja leikkaa pavuista kovat kannat. Ryöppää ne nopeasti suolavedessä. Puhdista ja huuhtele purjo, suikaloi se.

2. Laske uunin lämpö 200 asteeseen. Ripottele maksoille vehnäjauhoa ja paista ne voissa paistinpannussa. Siirrä maksat uunivuokaan ja jälkikypsytä uunissa 4 minuuttia. Maksan pitää olla hieman rosaa sisältä.

Kananmaksasalaatti on hieman työläs, mutta se sopii hyvin juhlaruoaksi, jolloin ollaankin valmiita näkemään enemmän vaivaa kuin arkiruokaa tehdessä. Hauskoja ja pirteitä makuyhdistelmiä tuovat mm. omena, rypäleet ja pinaatti. Hyvä, rapea leipä kuuluu asiaan.

3. Kastike: sekoita viinietikka ja sinappi. Kuori ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää siirappi, suola ja pippuri, sitten oliiviöljy vähän kerrallaan sekoittaen kaiken aikaa. Halkaise omenat ja poista siemenkodat, viipaloi malto. Puhdista pinaatinlehdet ja leikkaa pois paksuimmat lehtiruodit. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet.

Kuori ja viipaloi punasipulit ohuelti. Jaa pinaatinlehdet, viinirypäleet, sipuli- ja omenaviipaleet, perunalohkot, parsat, pavut ja purjosuikaleet neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jaa lopuksi lämpimät broilerinmaksat päälle ja valuta ylle salaatinkastike. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Näin syntyy maukas ja värikäs kasviswokki – ota talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptitWokki on helppo arkiruoka – poimi herkullinen resepti talteenNäin valmistuu helppo ja herkullinen paella – poimi talteen maistuva resepti!Burgundin pataGordonin italialaiset lihapullatValkosipulisilavoitu häränfilee perunapedillä
Lämmin salaattiPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lämmin salaatti
  • 04.10.202214:19
    Gluteeniton

    Lämmin hävikkisalaatti – jääkaapin tähteistä valmistuu edullinen herkkuarkiruoka!

  • 21.06.202110:38
    Juhannus

    Mansikka-halloumisalaatti – paras kesäsalaatti törkeän hyvällä kastikkeella

  • 24.01.202009:45
    Hellapoliisi

    Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämmin vuohenjuustosalaatti

  • 18.02.201300:00
    Juustosalaatti

    Lämmin tomaatti-fetasalaatti